Ashley Williams a Hallmark-csatorna könnyed filmjeiről ismert. A Christmas in Evergreen és az új Northern Lights of Christmas sztárja azonban nem fél a nehezebb témákkal is foglalkozni – és ebbe beletartozik a vetélés is, amely évekkel ezelőtt véget vetett második terhességének.

“Nem vagyok túl jó a titoktartásban” – meséli a Country Livingnek a Christmas in Evergreen forgatásán tett látogatásunk során: Levelek a Mikulásnak. “Amikor ezen keresztülmentem, annyira meglepett, hogy mennyi titkolózást találtam a kultúránkban körülötte. Nem volt értelme számomra, ezért akartam írni róla.”

Hirdetés – Olvasson tovább alább

Ashley Williams, a képen Odie fiával várandósan, és nővére, Kimberly Williams-Paisley.
David LivingstonGetty Images

Ashley, aki most már nemcsak az elsőszülött Gus, 3 éves, hanem az egyéves Odie anyukája is, személyes, első kézből származó beszámolót írt a Mediumon a vetéléséről. “A válasz, amit kaptam, elsöprő volt – a nők száma, akik megkönnyebbültek és inspiráltak. Ez annyira gyakori, és beszélnünk kell róla” – mondja, és nevetve hozzáteszi: “de leginkább az volt a lényeg, hogy egyszerűen nem tudom befogni a számat.”

A színésznő másik szakmája, az okleveles szülésdúla valószínűleg szintén szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, beszélni fog. Ashley azt mondja, az inspirálta erre az útra, hogy tanúja volt nővére, a Hallmark-sztár Kimberly Williams első szülésének.

“Teljesen felkészületlen voltam arra, ami történt, és annyira védelmezem a nővéremet, hogy amikor fájdalmai voltak, csak fel akartam kapni és kirohanni onnan” – emlékszik vissza Ashley Kimberly legidősebb fiának születésére. “Mindenféle irracionális gondolataim voltak, amikor láttam, hogy fájdalmat érez, és annyira szomorú voltam miatta, és meg akartam menteni.”

Az élményt úgy hagyta ott, hogy úgy gondolta, soha nem lesz gyereke, de férje, Neal Dodson producer bátorította, hogy képezze magát. Hamarosan beiratkozott egy tanfolyamra, és a Los Angeles-i Tracy Hartley dúla tanítványa lett.

A mai napig Ashley 52 szülésen vett részt, és két saját gyermeke született, “gyógyszer nélkül – amit soha többé nem fogok megtenni” – mondja nevetve.

Egy ideig egy bangladesi kórházban is önkénteskedett, ahol egészségügyi kérdésekre tanította a nőket, és kézmosási politikát vezetett be az intézményben, ami ma is tart.

Taysha MurtaughLifestyle EditorTaysha Murtaugh a CountryLiving.com életmódszerkesztője volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.