Japán híres arról, hogy a világ legjobb minőségű termékei közé tartozik. Míg az Ön gondolatai egyből az autókra vagy a technológiára ugranak, a golfban járatosak azt is tudják, hogy a japánok készítik a világ legjobb golfklubjait!

 • Kik a vezető japán golfmárkák?
 • A legjobb japán golfütők:
  • Driverek
  • Irons
  • Wedges
  • Putterek
 • Miért olyan drágák a japán golfütők?

Nem számít a handicaped, van egy japán golfütő a számodra. És nem csak jól készülnek, de gyönyörűen is vannak megtervezve, és garantáltan Ön lesz a legirigyeltebb játékos a fairwayen!

Meggyőzzük, hogy a japán ütők a legjobb megoldás. Megnézzük, miért olyan különleges a kézműves kivitelezés, a vezető játékosok, akik használják őket, és ami a legfontosabb, a legjobb japán golfütők a piacon 2021-ben.

Vágjunk bele!

Kik a vezető japán golfklub márkák?

Nagy esély van rá, hogy a golfozásban járatlanok és a fanatikusok egyaránt hallottak már a hagyományos japán márkáról, a Miuráról. A vasak és putterek választékát még mindig kézzel kovácsolja a család, amely az 1950-es években alapította őket, és híresek a kiváló minőségükről és a kézben lévő, autentikusan kovácsolt érzésükről.

Kik használják a Miurát? A legnagyobb jelenlegi név Abraham Ancer, a mexikói Tour-verseny győztes. Bár mindig is az a hír járta, hogy Tiger Woods évek óta Miura ütőket használ (egyedi Nike márkajelzéssel).

Hasonlóképpen a Honma is egy olyan márka, amellyel a golfrajongók találkozhattak már a green-en. A márka vitathatatlanul a legnagyobb japán gyártó a piacon, a búvárok, fák, vasak és putterek teljes választékával, amelyekkel fel lehet tölteni a golftáskát! Büszkék arra, hogy nagyon közel állnak a játékhoz, folyamatosan befektetnek a professzionális és amatőr piackutatásba, hogy termékeik a lehető legjobbak legyenek!
Ki használja a Honma-t? A Major győztes Justin Rose 2019 óta a Honma márkanagykövete.

Végül a Mizuno világszerte ismert név, mivel nem csak a golfkínálatukat bővítik, hanem az általános sport- és aktív ruházati kínálatukat is! A kovácsolási útvonalaikhoz közel maradtak, a szabadalmaztatott Grain Flow kovácsolási eljárásukat világszerte tisztelik a minőségéért és pontosságáért.

Kik használják a Mizunót? Olyan Tour-játékosok, mint Luke Donald, Keith Mitchell és Adrien Saddier mind Mizuno ütőket használnak, és a vezető női golfozó, Erike Hara is náluk játszik.

A legjobb japán golfklubok

Most, hogy már tudja, miért olyan keresettek a japán golfklubok és melyek a legjobb márkák a piacon, ideje rátérni az igazi üzletre. Megnézzük a legjobb japán golfklubokat az egyes kategóriákból; driverek, vasak, ékek és putterek!

A legjobb japán golfklubok – Driverek

Budget opció – Mizuno ST200X Driver

Ha egy új driverre vágyik a japán golfklubok kínálatának olcsó végén, akkor a Mizuno ST200X-et ajánljuk.

A Mizuno Tour játékosai által világszerte használt ütő ultrakönnyű, és a Mizuno új, több vastagságú Beta Rich Forged Titanium előlapjával rendelkezik. Az ST200X saját, egyedi fejformával rendelkezik, amely olyan teljesítményt nyújt, amely távolságnövelő, magas draw flightot ösztönöz.

Főbb adatok:

Modell – 10.5
Loft tartomány – 8.5-12.5°
Lie tartomány – 59.0-62.0°
Hossz – 45.74″
Kéz – Jobb

Premium opció – Honma Beres 07 4-Star

A Honma Beres széria nem csak a világ legjobb japán ütői közé tartozik, hanem a legjobbak közé, pont! Ha a tökéletességet keresed mind a játékodban, mind a dizájnban, a 07 4 Star sorozat mindkét alapot lefedi.

Magát az ütőt a legtapasztaltabb kézműves csapat, a Takumi tervezte, és mind az előlap, mind a szár kialakításában prémium mérnöki munkát tartalmaz. Számos különböző konfiguráció áll rendelkezésre, hogy minden golfozó játékának finomságaihoz igazodjon, a 24K arany ékezetek pedig egy előkelő kiegészítő érintést jelentenek, hogy a klubház irigye legyen.

Főbb adatok:

Loft opciók – 9.5°/10.5°/11.5°
Lie szög – 60°
Hosszúság – 45.75″
Oszlop: Honma Beres ARMRQ 47 4 Star grafit

A legjobb japán vasak

Budget opció – Yamaha RMX 220 vasak – 8 szett

A Yahama márkát valószínűleg a nagy sebességű motorkerékpár termékcsaládjukkal azonosítja, de van egy hasonlóan magas színvonalú és teljesítményű golf termékcsaládjuk is.

Ez a vasalószett az 5-9-es vasakat tartalmazza egy pitch, egy homok és egy approach wedge mellett, tökéletes minden ütéshez a fairway mentén. A precíziós kovácsműves kivitelezés azt jelenti, hogy a súly mindig az ütő orrának közelében van, így garantált teljesítményt nyújt minden ütésnél!

Főbb jellemzők:

Club #5 #6 #7 #8 #9 PW AW SW
Lágy (°) 23 26 29 33 38 43 49 56
Lie (°) 61.5 61.75 62 62.25 62.5 62.75 62.74 63

Premium opció – Miura TC-201 vasak – 8 szett

A Miura prémium, kézzel kovácsolt minőségéről már beszéltünk, és a TC-201 vasak szett sem más. Ha a világ legjobb vasalóit keresed, amelyek a modern teljesítményt és a hagyományos dizájnt ötvözik, akkor ezek neked valók!

Az alacsony súlypontjukkal könnyedén elérheted a fantasztikus csúcsmagasságot, miközben nem kell kompromisszumot kötnöd a prémium vasaktól elvárható izomerővel. A pudingban van a bizonyíték ezekkel a vasakkal kapcsolatban, mivel a Miura profi turnéjátékosok túlnyomó többsége a TC-201-es sorozatot zárja, mint az általuk használt vasakat.

Főbb jellemzők:

.

Club #3i #4i #5i #6i #7i #8i #9i PW
Lágy (°) 21 23 26 29 33 37 41 46
Lie (°) 60.5 61 61.5 62 62.5 63 63.5 64
Súly (g) 245 251 258 265 272 280 288 298

A legjobb japán ékek

Budget opció – Mizuno JPX 921 Hot Metal Wedge

Amint azt az ékeknél tudjuk, rengeteg különböző opciót választhatsz, hogy minden ütéshez a tökéletes eszközöd legyen! A Mizuno JPX 921 termékcsaládja tökéletes választás a sokoldalúság és a teljesítmény szempontjából ebben az árkategóriában.

Az ékek mindegyike kifejezetten a teljes lendítésű, nagy pontosságú technikához lett tervezve, olyan jellemzőkkel, mint például a további arcmaró vonalak, amelyek célja, hogy növeljék a játékos által minden ütésnél generálható spint! A GW/LW/SW opciókban kaphatók, így valóban lehetőséged van az ütők kombinálására, hogy minden alkalommal tökéletes ütést érj el.

Főbb jellemzők:

Főbb jellemzők:

Főbb jellemzők:

Club GW SW LW
Loft (°) 49 54 59
Lie (°) 63 63 63
Hossz (“) 35.25 35.25 35.23

Premium opció – Miura Tour Wedge Chrome

Még egyszer, ha igazán prémium opcióról van szó, nehéz mást ajánlanunk, mint a Miurát. A Chrome ékcsaládjuk valóban a legmagasabb specifikációt kínálja a piacon, néhány kivételes rugalmasság mellett.

A Mizuno kínálatával ellentétben a Miura ék választéka nincs kategorizálva, ehelyett a golfozó a játékának megfelelő loft szögek közül választhat. A precíziós marás lehetővé teszi a játékos számára a hátsó és oldalsó spin tökéletes szabályozását, a prémium (S25C) lágy szénacél konstrukció pedig szilárd és következetes ütést biztosít a labdára!

Key Specs:

Klub modell 48 50 52 54 56 58 60
Loft szög (°) 48 50 52 54 56 58 60
Lie Angle (°) 63 63 63 63 63 63.5 63.5 63.5
Pattanás (°) 7 7 7 10 10 12 10 10
Súly (g) 296 296 296 298 300 300 304 304

A legjobb japán putterek

Budget opció – XXIO 11 Half Mallet Putter

Az XXIO egy olyan márka, amellyel még nem találkoztunk ebben a körképben, ők egy másik fantasztikus japán golf márka, akik a magas minőséget helyezik előtérbe mindenben, amit csinálnak!

A kézművesség a kovácsolt 303-as puha rozsdamentes acélt kombinálja a volfrámsúlyokkal a lábujjban és a sarokban a legjobb eredményekért, amelyeket a zöldön elérhetsz. A jobb- és balkezes játékosok számára egyaránt elérhető változatokkal és a különböző hosszúsági opciókkal minden puttingolási stílushoz van 11 Half Mallet.

Főbb adatok:

Lie Angle 70°
Hossz 34″
Putter típus Mallet
Súlya 350g

Premium opció – Majesty Putter

A körkép utolsó ütője a Majesty Golf prémium Puttere. Ezzel a putterrel kapcsolatban mindent úgy terveztek, hogy a legtökéletesebb és legtisztább kapcsolatot biztosítsa, amit egy golfozó kaphat, amikor a zöldre sorakozik!

Függetlenül attól, hogy a lekerekített fejforma csökkenti a talaj lejtésének hatását, vagy a súlyegyensúly stabilizálást nyújt, tudod, hogy a Majesty Putterrel optimális esélyt kapsz a sikerre. Ráadásul remekül néz ki az elegáns fekete kivitelben, mind a mallet, mind a ping változat mellett!

Key Specs:

Lie Angle 71°
Loft Angle 4°
Length 34″
Putter Type Mallet/Ping

Head Weight 371g

Miért olyan drágák a japán golfütők?

Először is, némi kontextus. Japánban a golfot csak az elit számára fenntartott sportnak tekintik. Bár azt lehet mondani, hogy ez kisebb mértékben az egész világon így van, az olyan országok, mint az USA és az Egyesült Királyság meglehetősen megfizethető lehetőségeket kínálnak az emberek számára, hogy egy kört megtegyenek!

A japán golfklubok azért olyan drágák, mert nagyrészt a gazdag piacot szolgálják ki, akik szeretik a luxust. A kiváló japán kézművesség minden egyes ütőbe belekerül, gyakran kézzel készített kovácsolási technikákat alkalmazva, hogy minden alkalommal tökéletes legyen!

A japán ütők különösen híresek mind a száruk, mind az előlapjuk minőségéről, olyan anyagokat választva, amelyek ugyanolyan jó teljesítményt és tartósságot biztosítanak. Ez a művészet és a tudomány keveréke, amit a japánok pontosan eltalálnak ütőik megalkotásakor.

Amint azt a japán gyártástól elvárhatjuk, az egyes termékek minősége is nagyon precíz. Számítson arra, hogy sokkal nagyobb szintű kontrollt kap a loft/lie arányokkal, valamint egy specifikusabb fejformát és súlyt, hogy biztosítsa a legtisztább érintkezést minden lendítésnél!

Röviden, azért fizet, amit kap – a japán ütők azért olyan drágák, mert ilyen prémium minőséget garantálnak.

Összefoglaló

Ezzel megvan, a legjobb japán golfklubokat tekintjük át a piacon! Ha még nem ismeri a japán ütőket, reméljük, sikerült meggyőznünk arról, hogy a kiváló minőségükkel és dizájnjukkal érdemes minél hamarabb beszereznie egyet a táskájába!

És legyen az egy driver a Mizunótól, néhány vas a Miurától vagy egy prémium minőségű putter a Majestytől, bármelyik ütőt is választja, nem csak jól fog kinézni, de remekül is fog játszani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.