A BTIG elemzője, Walter Piecyk kutatási jegyzete szerint a T-Mobile USA megnyitotta hálózatát a TracFone Straight Talk prepaid korlátlan szolgáltatása előtt. A T-Mobile szóvivője megerősítette a jelentést.

A megerősítés közvetlenül a Wal-Mart azon döntése után történt, hogy megkezdi a TracFone Straight Talk prepaid korlátlan szolgáltatásának értékesítését az AT&T Mobility (NYSE:T) GSM hálózatán futó telefonokkal. Korábban a Straight Talk telefonjai és szolgáltatása csak a Verizon Wireless (NYSE:VZ) CDMA hálózatán futott. Azzal, hogy a Straight Talk az AT&T és a T-Mobile GSM-hálózatán keresztül kínálja a Straight Talkot, a TracFone képes lesz GSM-készülékeket kínálni.

Piecyk szerint a prepaid korlátlan piac zsúfoltsága, a Leap Wireless (NASDAQ:LEAP) azon döntése, hogy 3G adatroaming-szerződést köt a Sprint Nextellel (NYSE:S) (ezáltal a Sprint MVNO-ja lesz), valamint a Sprint iDEN-hálózatának küzdelmei mind a piac elkerülhetetlen fejlődései.

“Ez történik a magas fix költségekkel rendelkező, az érettséghez közeledő versenypiacokon” – mondta Piecyk. “A hangalapú bevételek csökkennek, és a szolgáltatók továbbra is keresni fogják a hálózatok kapacitásának további kihasználási módjait. Arra számítunk, hogy a hangalapú árképzés az év második felében továbbra is fokozatosan versenyképessé válik, de ez inkább a postpaid oldalon fog történni, tekintettel a korlátlan prepaid árképzéssel való eltérésre.”

Piecyk elmondta, hogy cége úgy véli, hogy a Straight Talk telefonok SIM-kártyákkal vannak csomagolva, amelyek vagy a T-Mobile vagy az AT&T hálózatán működnek, és hogy a TracFone ajánlatai az ügyfelenként egy vödörnyi percért fizetett havi díjon alapulnak. A BTIG azt is feltételezte, hogy amikor egy T-Mobile telefon az AT&T hálózatán roamingol, a T-Mobile fedezi a költségeket, írta Piecyk.

Bővebben:
– lásd ezt a BTIG kutatási jegyzetet (alulírott).)

Verizon kipróbálja az új korlátlan díjcsomagokat Texasban, Louisianában
AT&T támogatni fogja a Straight Talk prepaid szolgáltatást
Verizon kipróbálja az 50 dolláros prepaid korlátlan díjcsomagot
Sprint több lábon álló prepaid vezeték nélküli stratégiát indít
Verizon hozzáad 1.4M előfizető a második negyedévben, mivel a viszonteladói ügyfelek nyüzsögnek a sorokban

A cikk augusztus 5-én frissült a T-Mobile megerősítésével.

A cikket a T-Mobile megerősítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.