Nem sok olyan jármű maradt a világon, amelynek indítása élet-halál kérdése. Benzines dragsterek… és ez nagyjából ennyi ezen a listán. Annak idején azonban bőven volt lehetőség meghalni, ha csak próbáltad élni az életed, ahogy ez a videó 100%-ban mutatja. Meg fogod nézni, ahogy egy fickó beindít egy Rumley Oil Pull traktort, és amikor azt mondjuk, hogy nem fogod elhinni, hogy a gyárilag ajánlott eljárást végzi…nem fogod elhinni, hogy a gyárilag ajánlott eljárást végzi.

A Rumley Oil Pull traktorok egy kicsit sokkolták a piacot, amikor megjelentek, mert kerozint használtak üzemanyagként egy olyan világban, amelyet gőzüzemű traktorok népesítettek be. Ezek a dolgok 10″-es furatú és 12″-es lökettérfogatú motorokkal rendelkeztek. A YouTube-on meg lehet nézni olyan videókat, amelyeken ténylegesen meg lehet számolni a fordulatszámot, ahogy a henger meggyullad, és a dugattyú visszatér a furat tetejére. Ebben az esetben azt fogjuk megnézni, hogyan indította volna be egy korabeli farmer az egyik ilyen izét. Akkoriban még nem voltak elektromos indítók, nem volt pneumatikus segítség a motor beindításához. A fickónak magának kellett ezt megtennie.

A traktorosnak először többször is meg kellett állnia egy pedálon, amely hatalmas mennyiségű üzemanyagot lőtt a motor hatalmas hengerébe, és miután meggyőződött róla, hogy ezt megfelelően tette, kezdődött az igazi őrület.

Az acélfogakkal ellátott hatalmas acélkerékre kiugorva a fickónak ezután a lendkerékre kellett állnia, hogy a motort beindítsa és begyújtsa az üzemanyagot. A mozdulat, ami életben tartotta, az volt, hogy abban a másodpercben lelépett, amikor a motor beindult, hogy ne kapja el és ne dobja a Kingdom Come-ba a kerék, ami a testsúlya kétszer-háromszorosát nyomta.

Ez a fickó ezt könnyűnek állítja be. Képzeld el, hogy ezt csinálod egy fagyos őszi reggelen, megpróbálod beindítani a dolgot, meggyőződsz róla, hogy ki van kapcsolva a sebességváltó (Itt nincs semleges biztonsági kapcsoló, te bolond!), aztán kimész dolgozni annyi órára, amennyit az anyatermészet megenged.

Gazdák…a legkeményebb emberek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.