Az óvadéki kötvények olyanok, mint bármely más pénzügyi tranzakció társaláírásakor. Ami akkor történik, amikor Ön társaláír egy óvadéki kötvényen, az az, hogy Ön mostantól felelős az összegért, ha az elsődleges aláíró nem teljesíti a kötelezettségét. Ha a vádlott nem jelenik meg a bíróságon, Ön, mint társaláíró, jogilag köteles teljesíteni az óvadéki kötvényben foglaltakat a bíróság felé. Bizonyos esetekben ez azt is jelentheti, hogy el kell adnia a vagyonát, hogy előteremtse a pénzt. Más esetekben egyszerűen arról van szó, hogy barátját vagy szerettét a rendőrség vagy a seriff őrizetébe kell adnia. Az óvadékfizetési kötelezettség elmulasztásának bármelyik lehetősége nehéz helyzetet jelent.

Társaláírás az óvadéki kötvényen

Az óvadék kezdeti aláírása során szokásos óvadéki díjat kellett fizetnie (Grúziában ez 10%-15%), vagy díjat kellett fizetnie, és valamilyen biztosítékot kellett adnia. Ez lehetett vagyontárgyak formájában, akár tárgyi vagy más módon, vagy lehetett óvadék formájában, amelyet a büntetőügy lezárása után visszakapott volna. A bírósági eljárás végén nem kapná vissza az óvadékfizető díját, de visszakapná a kezdeti biztosítékként felajánlott vagyontárgyakat.

Mi történik, ha valaki megugrik az óvadék ellenében, és Ön az óvadék ellenjegyzője?

Az óvadék teljes összege esedékessé válik. Ez azt jelenti, hogy az óvadékkötvény-szolgáltatás, amelyet azért bérelt fel, hogy a fogvatartottat kiengedjék, felelőssé válik a teljes óvadék összegéért. Nem, nem egy bizonyos százalékért. Az óvadék teljes összegéért. Ez néhány száz dollártól akár több ezer dollárig is terjedhet. A következő történik, amikor Ön társaláírja az óvadékot: Ön válik felelőssé az óvadék összegéért az óvadékot nyújtó cég helyett. Igaz, az óvadékfizetőnek ki kell fizetnie a bíróságnak, de ezután az óvadékfizető Önt fogja követelni a veszteségeiért. Ezért tűnhetnek meredeknek a követelmények még a mi atlantai óvadéki kötvényeink esetében is a magas kockázatú esetekben.

Az óvadéki kötvény társaláírása előtt fontos tisztában lenni azzal, hogy további jogok is megilletik Önt, mint társaláírót. Mivel Ön alapvetően kijelenti, hogy gondoskodik arról, hogy a vádlott minden előre megbeszélt bírósági időpontban megjelenjen a bíró előtt a bíróságon, ezért jobb, ha biztos lehet benne, hogy meg is jelenik. Ezt szem előtt tartva, tárgyalhat az óvadékkal foglalkozó céggel bizonyos feltételek teljesítéséről, amíg a vádlott óvadék ellenében szabadlábon van. Például Ön mint társaláíró előírhatja, hogy az alperes vegyen részt alkohol- vagy kábítószer-kezelési programban, vagy vizsgáltassa meg magát egy mentálhigiénés szakemberrel. Ha úgy érzi, hogy a vádlott nem fog elmenni a bíróságra, de nem szökött el az államból, akkor tájékoztathatja az óvadékfizető céget a tartózkodási helyéről, és kérheti az óvadék visszavonását. Ők ezután elmennek a vádlottért, és elviszik a börtönbe. Ez enyhíti az Ön részéről a nem kívánt pénzügyi feszültséget.

Az óvadéki kötvény aláírásával nem csak azt ígéri, hogy az illető elmegy a bíróságra, hanem fogadást köt arra, hogy el is fog menni. Ha elveszíti a fogadást, fizetnie kell. Még ha a vádakat ejtik is, akkor is ki kellett fizetnie az óvadékügynöknek a kezdeti szolgáltatási díjat. Ha van felesleges pénze, biztos vagyok benne, hogy jobb helyre is tudja fektetni, mint egy óvadéki kötvénybe. Röviden, ne írjon alá óvadékot olyan személyért, akit nem ismer jól, vagy akiről úgy gondolja, hogy el fog szökni az államból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.