Tudd meg, mikor vásárolhatod meg az év leghíresebb cseresznyéjét.

Gyakran nem a legelterjedtebb vagy a legnépszerűbb a legjobb.

Ritkán a legnépszerűbb együttes, valójában a legjobb együttes, ugyan már, be akarod vallani, hogy annak a rajongója vagy, aki a legnépszerűbb együttes, amikor ezt olvasod?

A gyümölcsök világában ez a fogalom biztosan igaz.

Egy évtizeden át a Red Delicious alma volt a legelterjedtebb alma, pedig minden, csak nem finom.

De van egy furcsa jelenség a friss cseresznye világában. Az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb fajta ebben az esetben valójában az egyik legjobb. És mivel annyira elterjedt, általában az árai is a legjobbak az évben.

A Bing cseresznyéről beszélek. Sötétvörös cseresznye, határozott harapású, édes ízzel, amit egy kis savanykássággal ellensúlyoz. Ó olyan jó és olyan könnyű megtalálni.

A kérdés az, hogy mikor találjuk meg.

RELATED – Mikor van szezonja mindenféle cseresznyének?

📜 A Bing cseresznye rövid története

Először egy kis háttérinformáció a fajtáról. Először az 1850-es években termesztette Oregonban Seth Lewelling, és a Kínából származó művezetőjéről, Ah Bingről nevezte el. Ez még azelőtt történt, hogy Oregon elnyerte volna az államiságot. Jelzésértékű, hogy a név akkor ragadt meg, amikor a kínai munkásokkal szembeni ellenségeskedés egyre erősödött.

Ha többet szeretne megtudni, olvassa el az Oregoni Állami Egyetem cikkét a cseresznye történetéről a Csendes-óceáni Északnyugaton.

A Bing vált a standarddá. Minden más fajtát hozzá hasonlítanak az ízek és a szüreti idő szempontjából. Vagy előtte vagy utána van a Bing cseresznye.

☀️ Mikor van szezonja

A szezon első Bing cseresznyéi június elején érkeznek a boltokba. Ezeket Kaliforniában termesztik. Bár Kaliforniában nem ez a legkésőbb termesztett fajta, általában ez az utolsó fajta, amelyet a legtöbben megtalálnak a boltokban.

Ezt követően június közepén – július elején a Csendes-óceán északnyugati részén kaphatók. A legtöbb cseresznye, amit az élelmiszerboltban találsz, Washingtonban termesztett, nem Oregonban. Augusztusban más fajták kerülnek forgalomba.

Gyakori, hogy a kaliforniai Bing szezon és a washingtoni között rövid vagy egyáltalán nincs rés a tekintetben, hogy mi kapható az élelmiszerboltban. Emiatt a cseresznyeárak június és július között a legjobbak, a szezon elején és végén magasabbak.

Néha a Bing elnevezést használják bármilyen sötét édes cseresznyére, de tudni kell, hogy valódi Bing cseresznyéről van szó, ha az elérhetőségi ablakon kívül esik.

Itt van egy államonkénti bontás arról, hogy mikor érik be a Bing cseresznye (az időjárás függvényében változik az időzítés)

.

Kalifornia május végétől június közepéig
Oregon június közepétől július végéig
Utah június közepétől július elejéig
Idaho június közepétől július elejéig
Colorado június vége július közepéig

A meggyet nem feltétlenül termesztik széles körben minden meggytermelő államban. Az én államomban, Michiganben például nem termesztjük, mivel a mi éghajlatunkon nem fejlődik jól. Azt hallottam, hogy azért, mert a gyümölcs túlságosan megrepedezik a nálunk lehulló csapadékmennyiség miatt. Más fajtákat választanak, amelyek itt jobban megélnek.

Ha saját Bing cseresznyefa vásárlását tervezi, először győződjön meg róla, hogy jól érzi magát az éghajlatán.

🍽️ Kedvenc recept

Bár én ezt inkább fanyar cseresznyével készítem, a legtöbb ember számára nehéz lehet frisset találni. Michigan messze az első számú meggytermelő állam, így számomra nem túl nehéz hozzájutni. A bing cseresznye elég pikáns ahhoz, hogy ezt az Easy Cherry Cobbler-t elkészíthessük belőle. Nyami!

🍒 További cseresznyés hozzászólások

Rainier Cherry Season

Skylar Rae Cherries

Best Cherry Pitters

Best Cherry Soda

This post includes affiliate links. Ez azt jelenti, hogy minden további költség nélkül jutalékot kapok, ha rákattintasz és vásárolsz. Ezeket a termékeket és szolgáltatásokat azért ajánlom, mert használom őket, vagy megbízom bennük. Sütiket használunk a partneri linkek nyomon követésére, amelyekre rákattintasz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.