Lieff Cabraser olyan fiatal férfiakat képvisel, akiknek Risperdal gyógyszert írtak fel, és akiknél rendellenes mellek alakultak ki. A személyiségi jogi perek azzal vádolják, hogy a Risperdal hibás és veszélyes vényköteles gyógyszer, és pénzbeli kártérítést követelnek a fiatal férfiak által elszenvedett lelki gyötrelmekért és fizikai sérülésekért.

A Risperdal a fiúk és fiatal férfiak mellnövekedéséhez kapcsolódik

A gynekomasztia a férfiaknál a kóros mellszövet növekedése. Ezek nem pusztán zsírlerakódások a mellkas mellizmaiban, hanem valódi mellek, amelyek úgy néznek ki, mint a női mellek. A Risperdalt és kísérő gyógyszerét, az Invegát összefüggésbe hozták a gynecomastia okozásával.

Wendy Fleishman ügyvéd tájékoztatást nyújt a Risperdalról és a fiatal férfiaknál jelentkező gynecomastia mellékhatásokról

Risperdal-perek és megegyezés a kormánnyal

A Risperdal első perében az esküdtszék 2015 februárjában a J&J-t felelősnek találta a figyelmeztetés elmulasztásáért, hogy a Risperdal gynecomastiát okozhat. A pert egy autista fiú családja indította, aki 2002-ben szedte a gyógyszert, és a család ügyvédje szerint később 46-os méretű DD-mellek alakultak ki nála.

A Johnson & Johnson és leányvállalata, a Janssen Pharmaceuticals, a Risperdal és az Invega gyártói 2013-ban 2,2 milliárd dolláros megállapodást kötöttek az amerikai igazságügyi minisztériummal a gyógyszerek túlzott reklámozása miatt. Az egyezségből származó pénzt kizárólag a kormánynak fizették ki.

Lieff Cabraser pénzbeli kártérítést követel azoknak a fiúknak és fiatal férfiaknak, akiknek a testében női mellek alakultak ki. A Risperdal-perek azzal vádolják, hogy a J&J és az új Risperdal kiváltotta a férfi mell fejlődését, és nem figyelmeztették megfelelően az orvosokat, a szülőket és a Risperdalt felíró serdülőket erre a mellékhatásra.

A Risperdal-használók jogai

A vényköteles gyógyszerek gyártói kötelesek biztonságos termékeket előállítani. A gyógyszergyártók a szövetségi törvények értelmében kötelesek továbbá teljes körűen figyelmeztetni a betegeket – és szüleiket, ha a betegek gyermekek -, valamint orvosaikat az egészségre káros hatásokról. Felnőtt férfiak, akiknek gyermekként vagy fiatal felnőttként írták fel a Risperdalt, személyi sérüléses pert indíthatnak a J&J és a Janssen ellen, és kártérítést kérhetnek sérüléseikért, valamint a gynecomastia kezelésével kapcsolatos múltbeli és jövőbeli orvosi költségekért.

Védjegyekkel kapcsolatos információk

A Risperdal és az Invega a Johnson & Johnson és leányvállalata, a Janssen Pharmaceuticals tulajdonában lévő védjegyek, és kizárólag a termék azonosítására szolgálnak. A Lieff Cabraser nem áll kapcsolatban ezekkel a vállalatokkal. Ezt a weboldalt a Johnson & Johnson és a Janssen Pharmaceuticals nem támogatta vagy hagyta jóvá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.