Ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük Angelina Jolie tetoválásainak jelentését, először meg kell néznünk a tetoválásainak történetét, és azt, hogy mi rejlik számos tetoválás mögött.

A legtöbb tetoválással rendelkező híresség

Angelina Jolie-t gyakran a legtöbb tetoválással rendelkező hírességként emlegetik, több mint tizenöt tetoválással, beleértve azokat is, amelyeket eltávolítottak vagy újabb mintákkal fedtek el. Ezeknek a tetoválásoknak a jelentése több irányba is nyomon követhető, ha figyelembe vesszük az újak rétegződését a régi tetoválásokon.

Angelina Jolie tetoválások jelentése

Angelina Jolie tetoválásai egymásba fonódnak, egyszerre több jelentést is összekötve.

Billy Bob

Eredetileg Jolie férjének, Billy Bob Thorntonnak a neve került a bal felkarjára. Ezt a tetoválást egy sárkány képével kombinálták. A sárkányt azóta lézerrel eltávolították, míg a Billy Bobot eltakarták.

Koordináták

Billy Bob nevének tetoválását a gyermekei születési helyének koordinátái takarják. Ezt a tetoválást minden egyes gyermeke örökbefogadásával vagy születésével egészítette ki, így a koordináták száma összesen 6 különálló sorra nőtt.

Második sárkány

Állítólag egy amszterdami utazáson kapott, ahol Jolie berúgott, egy második sárkánytetoválás került a bal csípőjére. Ez a sárkány fekete volt, kék nyelvvel, és azóta már letakarták.

Latin kereszt

A csípőjén lévő sárkánytetoválást egy nagy, tömör latin kereszt takarja. A keresztet a következő szavak kísérik: “Quod me nutrit me destruit” latinul “Ami táplál, az el is pusztít”.

Dal címe

Jolie lapockái között a felső hátán a “Know your rights” felirat olvasható, ami a kedvenc együttesének egyik dalának címe.

Első tetoválás

Az első tetoválást, amit Jolie kapott, azóta eltakarták, de egykor a bal vállán volt látható. Ez a halál japán írásjegye volt.

Incantation

Jolie bal vállán egy buddhista Pali varázsigét visel, ami állítólag megvédi őt és örökbefogadott kambodzsai fiát, Maddoxot is a bajtól. Ez az inkantáció a halál karaktert takarja és helyettesíti.

A H betű

Jolie bal csuklójának belső oldalán a “h” betű látható. Állítólag ez a bátyja, James Haven iránti szeretetét szimbolizálja.

Közös tetoválás

Jolie alkarjának belső oldalán egykor egy tetoválás volt, amit Billy Bob Thorntonnal osztott meg. Ezt azóta eltakarták, és már nem látható.

Strength of Will

Az alkarján lévő eredeti tetoválást az “akaraterő” vagy “elszántság” arab betűs felirata takarja, fordítástól függően.

Courage

Korábban a bal alkarján volt a bátorság karaktere. Ezt azóta eltávolították és letakarták.

Tennessee Williams

A bal alkarján egy idézet látható Tennessee Williamstől: “Egy ima a vad szívűekért, akiket ketrecben tartanak.”

Római számok

Jolie bal alkarján a római 13-as szám is ott van, amit azért helyezett el, hogy hivalkodjon azzal, hogy nem babonás. Később erre a tetoválásra kerültek a V MCMXL számok, amelyek az 5/13/40-es dátumot jelképezik, vagyis azt a napot, amikor Winston Churchill a következő beszédet mondta: “Nincs mit felajánlanom, csak vért, fáradságot, könnyeket és verejtéket.”

Törzsi tetoválások

Jolie alsó hátán két kis törzsi tetoválás található egy törzsi sárkány körül. Ezekkel egybeépítve, és a sárkányt részben eltakarva egy nagy, bengáli tigris látható, amelyet kambodzsai állampolgársága alkalmából tetováltatott.

Ablak

A tigris és a törzsi tetoválások alatt egy ablak tetoválása volt, amelyet azóta eltávolítottak. Jolie elmondása szerint akkor tetováltatta az ablakot a hátára, amikor azzal töltötte az idejét, hogy kinézett az ablakon, és arra vágyott, hogy kint legyen. Akkor távolíttatta el, amikor elkezdett a szabadban élni.

Energiahullámok

Jolie-nak egyszer volt egy energiahullámokat ábrázoló tetoválása a tengeralja alatt. Mivel ez a tetoválás nem látható a legújabb fényképeken, feltételezhető, hogy eltávolították.

M

Ritkán látható a tetoválás Jolie tenyerén. Ez az “M” az édesanyjának, Marcheline Bertrandnak állít emléket.

Angelina Jolie tetoválásainak jelentése széles és változatos. Bár néhány tetoválást eltávolított vagy eltakart, arról számol be, hogy a legtöbb tetoválása boldogság és öröm idején készült, és hogy ezek életének naplóját jelképezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.