Az Egyesült Államok ecuadori nagykövetsége szombaton, 2020. szeptember 12-én bejelentette, hogy azok, akiknek az elmúlt 24 hónapban lejárt a vízumuk az országba, interjú nélkül is megújíthatják azt. Ez az amerikai külügyminisztérium által bevezetett ideiglenes politika része.

Normális esetben – magyarázza a nagykövetség a közösségi médiában közzétett bejegyzésében – ahhoz, hogy valakinek ne kelljen interjút kérnie a vízum megújításához, az a feltétel, hogy a dokumentum az elmúlt 12 hónapban lejárt.
Az új irányelv a lejárt vízummal azonos kategóriába tartozó vízumok megújítására vonatkozik – tisztázza a nagykövetség. Ezt 2020. szeptember 9-én jelentették be.
Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának hivatalos honlapja hozzáteszi, hogy az intézkedést az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának hozzájárulásával és az Egyesült Államok Bevándorlási és Állampolgársági Törvényének 222(h)(1)(C)(ii) szakasza alapján fogadták el.
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter volt az, aki ideiglenesen kiterjesztette “a konzuli tisztviselők azon lehetőségét, hogy eltekintsenek a személyes meghallgatás követelményétől az azonos besorolású nem bevándorló vízumot kérelmező személyek esetében”.
A szabályzat a honlap szerint “2020. augusztus 25-től 2020. december 31-ig hatályos, és a végrehajtás 2020. szeptember 10-től, a kérelmek benyújtásának időpontjától lép életbe.”A szabályzat a honlap szerint “2020. augusztus 25-től 2020. december 31-ig hatályos, és a végrehajtás 2020. szeptember 10-től, a kérelmek benyújtásának időpontjától lép életbe.

A portálon elérhető információk szerint az intézkedés célja, hogy a konzuli elbírálók folytathassák “a nem bevándorló vízumkérelmek feldolgozását, miközben korlátozzák azon kérelmezők számát, akiknek meg kell jelenniük a konzuli részlegen, ezáltal csökkentve a covid-19 más kérelmezőkre és a misszió személyzetére történő átvitelének kockázatát.”

  • Ecuadori diákok az USA-ban várják a döntést az USA-ban.Egyetemi döntésre váró diákok az USA-ban
  • Az USA legfelsőbb bírósága zöld utat adott az ecuadori jelentkezők kiutasításának
  • Ecuadori diákok az USA-ban egyetemi döntésre várnak
  • Az USA legfelsőbb bírósága zöld utat ad a menedékkérők kiutasításának
  • Donald Trump korlátozni fogja a vízumot a terhes nők számára, hogy megpróbálja megfékezni az “anyasági turizmust”
  • Ez az a 157 ország, ahová az ecuadoriaknak vízummal kell belépniük
  • A mexikói vízum megvonása az ecuadoriak számára ösztönzi az Egyesült Államokba való kivándorlást

Mexikói vízum megvonása az Egyesült Államokba való kivándorlást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.