0 Shares

A TheBarkSpace.com részt vesz az Amazon Services LLC Associates Programban, egy affiliate hirdetési programban, amelynek célja, hogy a webhelyek hirdetési díjakat keressenek az Amazon.com-ra való hivatkozással. Affiliate partnerként ez a weboldal keres a megfelelő vásárlásokból.

Mindig biztonságos, egészséges új finomságokat keres a kutyája etetésére. Míg egyes embereknek szánt ételek a kutyák számára tiltólistásak lehetnek, mások valóban egészséges kiegészítői lehetnek kutyája étrendjének, ha mértékkel és állatorvosi felügyelet mellett kapja őket.

A gyümölcsök, mint az alma, az áfonya és az eper, gyakran jó választásnak bizonyulnak a kutyák számára, ha mértékkel és almamag és magház nélkül adják, de vannak más gyümölcsök is, amelyekkel kutyája elegendő tápanyaghoz juthat?

Az egyik gyümölcs, amely antioxidánsairól és magas C-vitamin-tartalmáról ismert, a kivi. Ezek az apró, de savanykás finomságok különleges csemegék lehetnek az ember számára.

De vajon a kutyák számára is biztonságosak? És megehetik-e a kutyák a kiwi héját?

Ezzel a cikkel néhány fontos szempontot tárgyalunk a kiwi kutyájának etetésével kapcsolatban, és kiemelünk néhány fontos óvintézkedést, mielőtt kutyájának adna ebből az ízletes gyümölcsből.

Kisebb mennyiségű kivi gyümölcsöt nyugodtan adhat kutyájának. Vannak bizonyos egészségügyi előnyei, például a C-vitamin, amelyek jótékony hatással lehetnek kutyájára.

De ezzel együtt a kivi nem minden része adható biztonságosan a kutyáknak. Kerülje, hogy kiwi magokat adjon a kutyájának, mivel ezek mérgezőek lehetnek a kutyák számára.

A kiwi héját is kerülje, mivel ez fulladásveszélyt jelenthet kutyája számára, mivel nehezen rágható és lenyelhető. Attól függően, hogy mennyi bőrt nyel le a kutyája (és hogy mekkora a kutyája), nehéz lehet számára a lenyelése, és fulladásveszélyt jelenthet.

Emiatt a kutyáknak szánt kivi héját kerülni kell.

Ha kutyája mégis lenyeli a kivi héját, vagy ha véletlenül egy egész kivit vagy kiviket eszik meg, mindenképpen forduljon azonnal állatorvoshoz sürgős konzultációért, mivel ez veszélyt jelenthet kutyája számára.

A túl sok kivi kutyák számára történő fogyasztásának egyéb mellékhatásai lehetnek a gyomorpanaszok és a hasmenés.

Ha kutyája kiwit evett, mindenképpen szorosan figyelje meg, és azonnal forduljon szakszerű állatorvosi ellátáshoz.

Mielőtt bármilyen új élelmiszert bevezetne kutyája étrendjébe, fontos, hogy konzultáljon kutyája állatorvosával, aki szakvéleményt kér.

Featured image credit: .com

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.