Várja az idei adó-visszatérítést? Ha igen, talán már most azon gondolkodik, hogyan (és milyen gyorsan) kapja meg a pénzét.

Az, hogy az adóvisszatérítést közvetlen befizetés formájában kaphatja meg, egyesek számára nagyszerű hír. Csak hátradől, és a visszatérítés körülbelül két héten belül megérkezik a folyószámlájára.

Ez sokkal jobb, mintha hat-nyolc hetet kellene várni, amíg a papíralapú csekkes visszatérítés megérkezik. Ráadásul nem kell a helyi bankba cipekednie, hogy befizesse a csekket, nem kell csekkbefizetési szolgáltatást igénybe vennie (ha nincs bankja), és nem kell aggódnia amiatt, hogy a csekk nem jut el biztonságosan a postaládájába.

Azok számára azonban, akiknek nincs folyószámlájuk, a közvetlen befizetés előnyei megfoghatatlanok. Az FDIC szerint az Egyesült Államokban mintegy 33,5 millió háztartás nem rendelkezik bankszámlával vagy nem rendelkezik bankszámlával. Ez nem kis probléma.

A helyzetet tovább rontja, hogy a bankszámlával nem rendelkezők gyakran fordulnak az adó-visszatérítést megelőlegező hitelekhez. Ezek a rövid lejáratú kölcsönök rendkívül magas kamatlábakkal járnak, és valójában semmivel sem jobbak, mint egy fizetésnapi kölcsön. Bár azonnal hozzáférhetsz a visszatérítésedhez, a díjak jelentős részét felemészthetik.

Szerencsére van egy rendkívül olcsó alternatíva azok számára, akiknek nincs lehetőségük közvetlen befizetésre, és nem akarnak várni a csekkre. Megteheti, hogy az IRS előre fizetett hitelkártyára fizetteti be az adóvisszatérítést.

Tartalomjegyzék:

Hogyan kell beállítani a közvetlen befizetést

Az adóvisszatérítés közvetlen befizetésének beállítása előre fizetett vagy betéti kártyára egyszerű. Tulajdonképpen semmiben sem különbözik a fizetés közvetlen befizetésének beállításától a folyószámlára.

Két információra lesz szüksége: (1) az előre fizetett vagy betéti kártyához tartozó routingszám; és (2) a számlaszám. A kulcs itt az, hogy a routingszám és a számlaszám nem szerepel magán az előre fizetett vagy betéti kártyán. A kártyán szereplő szám nem azonos a számlaszámmal.

Bár ez zavarosnak tűnhet, a legtöbb előre fizetett vagy betéti kártya kibocsátója tud segíteni. A routingszám és a számlaszám megismeréséhez forduljon ahhoz a vállalathoz, amelyik az előre fizetett vagy betéti kártyát kibocsátotta, amelynek használata mellett döntött. Egyesek még olyan online eszközökkel is rendelkeznek, amelyek képesek generálni Önnek a routing- és számlaszámot. A legtöbb alább említett kártya esetében nézze meg a megadott adóügyi linkeket, hogy többet tudjon meg.

Az adóvisszatérítések közvetlen befizetését kínáló előre fizetett kártyák

Itt van néhány a legjobb előre fizetett kártyák közül, amelyek az adóvisszatérítések közvetlen befizetését kínálják. Némelyikük a többinél egyszerűbbé teszi a kormányzati közvetlen befizetés beállítását, és néhány kártya még online útmutatókat is kínál kifejezetten az adóbevallásokhoz.

Netspend

A Netspend egy népszerű újratölthető előre fizetett kártya azok számára, akik szeretnék kezelni a pénzüket. Mobilalkalmazást kínál a pénzügyek nyomon követéséhez. Az alkalmazással csekkeket is befizethet.

Az adóvisszatérítés befizetésének folyamatában is segítenek. Ha már megvan a kártya, online bejelentkezhet a számlájára. Onnan a Netspend megadja a számlaszámokat és az átutalási számokat, amelyekre szüksége lesz a visszatérítés közvetlen befizetéséhez.

Három különböző havi csomag közül választhat, a költési szokásai és igényei alapján. A havi díj az ingyenes és a 9,95 $ között mozog, a tranzakciós díjak pedig vagy ingyenesek, vagy egyenként 1 $. Az ATM-eknél 2,50 dollár a belföldi készpénzfelvétel és 0,50 dollár az egyenleglekérdezés.

Itt egy gyors összefoglaló:

  • Kezdeti költségek: az első kártya ingyenes, kivéve, ha egyedi kártyát szeretne (4 dollár.95 darab)
  • Havi díjak: $0 (Pay-As-You-Go), $5 (FeeAdvantage™) vagy $9,95 (Premier)
  • Tranzakciós díjak: $1 (Visa) vagy $2 (PIN) darabonként a PAYG terv esetén; a tranzakciók ingyenesek a FeeAdvantage™ és a Premier esetén
  • Közvetlen befizetési díjak: ATM-díjak: 2,50 $ készpénzfelvételenként, 0,50 $ egyenleglekérdezésenként
  • Pénz hozzáadása a számlához: Közvetlen befizetéssel ingyenes; harmadik féltől eltérő díjak a kiskereskedelmi helyeken
  • Támogatja az adóvisszatérítés közvetlen befizetését? Igen
  • Mobil alkalmazás? Igen
  • Ügyfélszolgálat? Nincs díj, ha általános kérdésekkel vagy az alkalmazáson keresztül történő számlavezetéssel kapcsolatban e-mailben vagy telefonon hív egy ügyfélszolgálatos munkatársat. Ha úgy dönt, hogy egy ügyintézővel kívánja megkönnyíteni az átutalást, ellenőrizni az egyenlegét stb., díjakat kell fizetnie.

Az adó-visszatérítés előre fizetett kártyái

Ha még nincs előre fizetett kártyája, de szeretné kihasználni a közvetlen befizetés előnyeit, könnyen beszerezhet egy kártyát. Valójában az igénylés egyszerűbb, mint hitelkártyát vagy bankszámlát igényelni, mivel nincs hitelellenőrzés vagy ChexSystems lekérdezés. Sőt, mindaddig, amíg az azonosító adatai rendben vannak (például a társadalombiztosítási száma), az előre fizetett kártyák jóváhagyása garantált.

Az itt bemutatott kártyákkal ellentétben az adóelőkészítők által kínált előre fizetett kártyákkal szemben nagyon szkeptikusnak kell lennie. Ezekkel a kártyákkal az a probléma, hogy gyakran rendkívül magas díjakkal járnak. A H&R Block például az Emerald Prepaid MasterCardot kínálja, de panaszok érkeztek a kártyával kapcsolatos magas költségek miatt. A legfontosabb, hogy bárhogy is dönt, mindenképpen olvassa el az apró betűs részt, és értse meg, milyen díjakat kell fizetnie.

Egy utolsó megjegyzés: ha nagy összegű visszatérítés jár Önnek – és szeretné elkerülni, hogy ilyen nagy összegű kamatmentes kölcsönt adjon Samu bácsinak -, beszéljen a munkáltatójával a W-4 nyomtatványának módosításáról. Lehet, hogy jogosult lehet több juttatás igénylésére, ami csökkentené az adójából visszatartott összeget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.