Hé, csak hogy tudd… Ez a bejegyzés affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy ha ezeken keresztül vásárolsz, jutalékot kaphatok. A teljes affiliate közzétételt ITT olvashatod

Sok magántanuló anyuka (és apuka) jön hozzám egy nagyon hasonló problémával: Van egy laptopjuk, de szeretnének egy olyan számítógépet, ami gyerek- (és költségvetés-) barátságosabb. Véleményem szerint nem igazán lehet rosszul járni egy Chromebookkal.

És nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja! Sok állami iskola használja őket az osztálytermekben. Már az óvodáskorú diákok is tanulnak a Chromebooknak köszönhetően technikai ismereteket.

De mi is az a Chromebook, mi különbözteti meg, melyik a legjobb típus, és mennyibe kerül egy ilyen? Erről szól ez a cikk.

Mi az a Chromebook?

Ha olyan vagy, mint én, és magadévá teszed a techie homeschoolingot, akkor a tanulási források nagy részét (vagy többségét) az interneten találod. Eszközökről, oktatójátékokról és online tanfolyamokról beszélek. Ahhoz, hogy ezekhez a dolgokhoz hozzáférjenek, a diákjaidnak szükségük lesz egy jó számítógépre, amely képes hozzáférni az internethez. Itt jön a képbe az internetfüggő Chromebook.

A Chromebook indításakor (ami kevesebb mint 10 másodpercet vesz igénybe!) az első dolog, amit észreveszel, hogy nincs egy nagy menü, amiben navigálhatnál. Az egyetlen előre telepített alkalmazás a Google Chrome alkalmazás. És ezt használja mindenre – beleértve más alkalmazások letöltését is (erről később).

Mi különbözteti meg a Chromebookot?

Chrome OS

Amint azt a nevéből is kiderülhet, a Chromebookot az operációs rendszer különbözteti meg. Ahelyett, hogy a Windows operációs rendszertől függene, a Chromebook a Linux-alapú Google Chrome-ot használja operációs rendszerként. Ez azt jelenti, hogy diákjai a Google erejét fogják maguk mellett tudni (ami nem elhanyagolandó tulajdonság, tekintve, hogy a nagyhatalmú vállalat nagy hangsúlyt fektet a biztonságra). Ez azt is jelenti, hogy a számítógépet kifejezetten az internet használatára tervezték.

Szóval, amíg van megbízható internetkapcsolata, nem kell aggódnia amiatt, hogy képes lesz-e online lenni.

felhőalapú tárolás

Mindenki, aki valaha is végzett és tárolt már munkát számítógépen, találkozott már ilyen problémával:

 1. Egy fontos dokumentumon dolgozik, amikor váratlanul kikapcsol a számítógép, vagy valami más történik, ami miatt az éppen használt program bezárul – mielőtt még el tudta volna menteni a munkát. Pánikba esve újra megnyitja a programot, és valóban, a legutóbbi kemény munkája eltűnt.
 2. A számítógépe a “halál kék képernyőjét” kezdi el megjeleníteni, vagy egyszerűen csak nem hajlandó elindulni. Most minden egyes dolog, ami azon a számítógépen volt, eltűnt – hacsak nem engedheti meg magának, hogy elküldje egy számítástechnikai szakemberhez, aki megkísérli megmenteni akár az adatait, akár a számítógépet.

Borzalmas érzés (és sok stresszt okozhat, attól függően, hogy mi veszett el). A Google Chrome segítségével az ehhez hasonló incidensek a múlté, mivel a dokumentumok és alkalmazások nagy része “a felhőben” létezik.

Ez azt jelenti, hogy még ha le is bootolnak a számítógépéről, vagy a számítógépe összeomlik, és nem lehet újraéleszteni, a dokumentumai akkor is elérhetők egy másik számítógépről. Így a diákjai feladatai, képei, videói és bármi más, amit létrehoznak, biztonságban lesznek.

Minden Google-fiókhoz 15 GB ingyenes felhőalapú tárhely jár. Ezen felül a Google minden számítógéphez automatikusan 100 GB felhőalapú tárhelyet biztosít, amely két évig érvényes. Ezt követően továbbra is hozzáférhet a fájljaihoz, de további fájlok hozzáadásához tárhelycsomagot kell vásárolnia. A Pixel Google Chromebook tovább fokozza a játékot azzal, hogy 3 évre 1 TB tárhelyet kínál.

Webalkalmazások széles választéka

A Chrome operációs rendszerrel működő számítógép másik nagyszerű tulajdonsága, hogy hozzáférhet a Chrome Store-ban elérhető összes csodálatos alkalmazáshoz és bővítményhez. Akár olyasmit keres, amivel produktívabbá teheti gyermekeit, segíthet nekik bizonyos készségek elsajátításában, akár csak szórakozni szeretne, biztosan megtalálja, amire szüksége van.

Könnyű súly

A Chromebookok súlya 1,2 és 4,85 font között mozog, így biztos lehet benne, hogy bármilyen Chromebookot vásárol gyermekének, az könnyű és könnyen hordozható lesz.

Egyszerű használat

A Chromebook használata során gyakorlatilag nincs tanulási folyamat. Valójában, ha tudod használni a böngészőt (ami manapság úgy tűnik, hogy a gyerekek már születésüktől fogva tudják, hogyan kell csinálni), akkor nagyjából készen állsz! Perceken belül készen állhat a használatra.

… KAPCSOLÓDÓ SZÓKRAT …7 dolog, amit figyelembe kell venni az otthoni számítógép vásárlásakor

Mennyibe kerül egy Chromebook?

Az egyik dolog, ami a Chromebookot olyan nagyszerű lehetőséggé teszi az otthon tanuló családok számára, hogy nagyon megfizethető. Könnyen találhat 200 dollár alatti opciókat, ami lehetővé teszi, hogy több Chromebookot vásároljon, ha több gyermeke van.

Melyik a legjobb Chromebook gyerekeknek?

Őszintén szólva minden attól függ, hogy milyen méretet és funkciókat keresel. Néhány neves márka, akik Chromebookokat kínálnak: Acer, ASUS, Dell, Google, Lenovo, Samsung és Toshiba. Valójában a Chromebook valamelyik változatát szinte minden nagyobb számítógépgyártó kínálja

A ennyi lehetőség mellett kihívás lehet leszűkíteni a választékot arra, amit meg szeretne vásárolni. Azt javaslom, hogy állítson össze egy listát azokról a kötelező funkciókról, amelyekre gyermekének szüksége lesz a Chromebookban, majd olvassa el a termékleírásokat és a véleményeket, hogy megnézze, melyik a legmegfelelőbb. Az egyik fantasztikus weboldal, amikor a technológiai termékekről szóló elfogulatlan vélemények olvasásáról van szó, a Digital Trends.

A Facebook Techin’ Your Homeschool közösségének véleményét is kikérheti.

A végső döntés meghozatala előtt próbálja meg személyesen is megnézni a Chromebookokat. Azonban van néhány, amelyek nagyszerű értékeléseket kaptak:

Acer Chromebook R11

Az “A Chromebook, amely hátrafelé hajlik” néven forgalmazott, érintőképernyős modell kinyitható táblagéppé, álló kijelzővé vagy sátor alakú kijelzővé – így ez az egyik átalakítható Chromebook a piacon. Emellett sebességre is épült, sok más vezeték nélküli technológiát felülmúlva – beleértve más Chromebook modelleket is.

ASUS Chromebook C202SA-YS02

A kiömlésbiztos billentyűzettel, a leejtésálló kerettel, a csúszást megakadályozó, stratégiailag elhelyezett fogantyúkkal és a gyerekbarát billentyűkkel kiváló választás a fiatal diákok számára.

HP Chromebook

Ez a Chromebook táblagéppé alakítható, így útközben is használható. Érintőképernyős lehetőségekkel rendelkezik azok számára, akik szeretik ezt a fajta funkciót. Tartóssága, hosszú élettartamú akkumulátora és a nagyobb képernyő jó választássá teszi az idősebb diákok számára is.

Acer Flagship CB3-532

A Chromebookok legnagyobb képernyőjével, szupergyors vezeték nélküli képességeivel, fejlett webkamerájával és az átlagosnál jobb hangszóróival ez a Chromebook 150 dollár alatti áron abszolút olcsó.

>>> Nézze meg, miért szeretjük a Chromebookokat <<<<

Mely Chromebook jellemzőiről kell tudnom?

Míg a specifikációk attól függően változnak, hogy melyik Chromebookot nézi, itt van néhány általános tudnivaló:

Memória

Minden Chromebook modell legalább 2 GB memóriával rendelkezik, a 2018-as modellek legalább 4 GB memóriával vannak felszerelve. Több modell 8 GB-os, az Acer egyik változata pedig akár 16 GB-os is lehet.

Tárolóméret

Minden Chromebook 16 GB-os, néhány pedig 32 GB-os SSD-t kínál azok számára, akiknek kicsit több tárhelyre van szükségük. Ez magában foglalja az operációs rendszer által már elfoglalt tárhelyet is. Ha azonban a felhőtechnológiát használja, ez nem jelenthet nagy gondot. Lehetősége van arra is, hogy USB flash meghajtókat és SD-kártyákat használjon a fájlok tárolására.

Akkuteljesítmény

Márkától és modelltől függően a Chromebookok 4 és 14 óra közötti akkumulátoros üzemidővel rendelkeznek, mielőtt újra be kell csatlakoztatnia. Vegye figyelembe, hogy mennyit fogja használni a sajátját az otthoni tanuláshoz útközben.

Képernyőméret

A 9,7″-től a 15,6″-ig terjedő képernyőméretekkel megtalálhatja a gyermeke nézési igényeinek megfelelőt. A szem megerőltetésének csökkentése érdekében a nagyobb képernyőket részesítjük előnyben.

Gyakran ismételt kérdések

Mi van, ha nincs internet-hozzáférésünk?

Néha olyan helyen vagyunk, ahol nincs stabil wifi jel. Ilyenkor a Chromebook semmit sem ér? Egyáltalán nem! Számos olyan feladat van, amelyet a diákja offline is elvégezhet – például:

 • A Google Naptár elérése, hogy lássa, mi van a napirendben
 • Emailek összeállítása a Gmailben (bár ezeket nem lehet elküldeni, amíg nincs wi-i-kapcsolat nélkül)
 • Dokumentumok létrehozása és szerkesztése a Google Drive-ban (csak ne felejtse el aktiválni az offline funkciót, ha szükség lenne rá)
 • Jegyzetek készítése a Google Keepben
 • Elmentett weboldalak olvasása
 • Letöltött zenék hallgatása

A gyerekeim használhatják a Chromebookot játékra?

Bár a Chromebook nem játékra készült, ha a Google Play Store elérhető a Chromebookon, gyermeke játszhat Chrome-ra készült androidos játékokkal, például Super Mario Run, Sonic the Hedgehog, Minecraft, Roblox és Angry Birds játékokkal.

Nézhetnek a gyerekeim filmeket a Chromebookon?

Ha van előfizetése olyan streaming szolgáltatásokra, mint a Netflix, a Hulu és az Amazon Prime, a Chromebook minden bizonnyal képes egy kis szórakozást vagy oktatást nyújtani a dokumentumfilmek révén. Azonban nem tartalmaz CD/DVD-meghajtót, így nem fog tudni filmeket nézni a család DVD-gyűjteményéből, HAcsak nem csatlakoztat külső CD/DVD-meghajtót.

Sokat kell majd fizetnem a vírusirtó szoftverekért?

Mivel a Chromebookot a Google működteti, őszintén szólva nem kell aggódnia amiatt, hogy külön kell fizetnie a vírusirtó szoftverekért. A biztonságról nagyjából a következetes (és automatikus) frissítések gondoskodnak.

A gyerekeim használhatják a Chromebookot videócsevegésre?

Minden Chromebook beépített webkamerával és sztereó hangszórókkal, valamint fülhallgató/mikrofon csatlakozóval rendelkezik. A Google Hangouts nagyszerű lehetőség a videócsevegésekhez és konferenciákhoz.

Milyen gyakran kell majd frissítenem?

A Chromebook egyik szépsége, hogy nem kell aggódnia a frissítések vagy a karbantartás miatt. A Google gond nélkül gondoskodik minderről helyetted.

Mit mondanak a techie homeschoolerek a Chromebookokról

A Techin’ Your Homeschool Facebook-csoportban elég sokat beszélgetünk az eszközökről. Ezt mondják más techie homeschool anyukák a Chromebookokról…

Kristin D: ” Van egy Chromebookom, és SZERETEM. Sokat írok, és szeretem, hogy a Google Docs automatikusan elmenti a dolgokat, ahogy írok, és könnyű rendszerezni a különböző mappákkal stb. – azt is szeretem, hogy bármilyen internetkapcsolatról elérhetem ezeket a mappákat, így szükség esetén más számítógépeken is dolgozhatok. Nem hiányzik a merevlemezterület hiánya, mivel a legtöbb más dolgot (képek szerkesztése, dokumentumok létrehozása, receptek, kézművesség stb. keresése) online végzem. Nagyon olcsók – a Prime day-en 150 dollár körüli áron szereztünk be egy újat, az akkumulátor hosszú ideig bírja, könnyűek és könnyen hordozhatók egyik helyről a másikra.”

Kimberly L: ” Van laptopom és tabletem, de a mindennapi használati tárgyam a Chromebookom.”

Becki M: “A 15 éves kocka (kedveskedő kifejezés) 15 évesem egy számítógépes kocka. Számítógépeket épít, és a férjemnek dolgozik a kiberbiztonságban. Nagyon ajánlja a Chromebookot gyerekeknek / középiskolásoknak. Az ő szavai: “Ezért választja a legtöbb állami iskola a Chromebookot, mint kiadott eszközt az iPad vagy valami hasonló helyett. Menj egy Acerrel – 200-250 dollárért kaphatsz egy jó középkategóriás Chromebookot, és 4-5 évig fog tartani.”

Sasha P: “Kaptunk egy Chromebookot a gyerekeinknek, és nagyszerű. Mi Mac-esek vagyunk, így egy kis kutakodásba került, hogy kitaláljuk a legjobb szülői vezérlést és az ehhez hasonló dolgokat. De arra, amire szükségük volt rá, nagyszerű.”

Lizabet S: “LOVE a Chromebook a lányom… és a vízálló és van egy gumírozott ütés csepp kötés rajta… Google Docs, stb félelmetes… ő még nem volt semmilyen probléma bejelentkezés bármelyik oldalon. Az övét gyerekként állítottam be, szűrőkkel… Még az üzleti dolgainkba való bejelentkezésre is használtam, amikor nem voltunk a városban… imádom!”

Stacia A: “Nagy rajongója vagyok az R11-emnek. A gyerekemmel együtt használom az iskolában, amikor nem vagyunk otthon. Saját írásra és szórakozásra is használom. A tárhely problémás lehet, ahogy az is, hogy nem tudok rendes asztali programokat használni. Ez azt jelenti, hogy az R11 rendelkezik microSD-kártya foglalattal, így a memória eléggé bővíthető. Vannak Chrome- és Android-alkalmazások, amelyek talán nem helyettesítik teljesen a hagyományos asztali programokat, de fantasztikusan helyettesítik azokat. Néhány valóban helyettesít bizonyos programokat. Szeretem az érintőképernyőt, a billentyűzet pedig érzékeny. Ennek ellenére szereztem be egy vezeték nélküli egeret és egy USB hubot, mert néha jobban szeretem az egeret, mint az érintőpadot, ha hosszabb ideig kell használnom.

Katie B: “Imádjuk a Chromebookjainkat! Asus Flipjeink vannak, de nem haboznék beszerezni egy R11-et sem. Nekünk nem volt semmilyen problémánk a tárolással. Az Asus Flip rendelkezik egy nyílással a micro SD kártya számára, így vettem egy olcsó 32gb-os kártyát az enyémhez, és többnyire ezen tartom a dolgokat. A gyerekeimnek nincs extra tárhelyük, de soha nem volt problémánk. A legtöbb dolgot azonban a Google Drive-on tartják a Google Drive-on.”

Brie C: “3 Chromebookunk van, egy Samsung, egy Epik és egy Asus. Mindegyik 200 dollár alatt volt. Imádjuk őket. Egyáltalán nem volt velük semmilyen probléma.”

A Chromebook egy nagyszerű otthoni számítógép, amely megkönnyíti a webes szörfözést és más online feladatok elvégzését. Könnyű felépítésük és megfizethető árkategóriájuk miatt szilárd választás a fiatal diákok számára. Gyorsak, biztonságosak és könnyen használhatóak. A Google- és Android-alkalmazások/kiterjesztések robusztus választékával a felhasználói élmény is testre szabható. Végezzen kutatást a különböző modellek összehasonlításakor, és biztosan megtalálja a családjának legmegfelelőbb opciót.

Must-Have Tech for Homeschooling

2017 Acer Chromebook 11.6Apple iPad 2 16GBRoku Streaming StickDOSS Touch Wireless Bluetooth Portable SpeakerSkullcandy In-Ear Noise-Isolating Earbuds

Mondja, egyetért azzal, hogy a Chromebook a legjobb számítógép az otthoni oktatáshoz?

 • Hasznos Chrome-bővítmények, amelyek segítenek az otthoni matematikaoktatásban
 • Elkerülhetetlen otthoni tanszerek az online tanuláshoz
 • Hogyan használd a Kindle-t otthoni tanuláshoz

Kívánsz néhány techie otthoni tanítási tippet és inspirációt a postaládádba? Iratkozz fel itt a heti rendszerességgel érkező e-mailjeimre.

Techie Homeschool Mom részt vesz az Amazon Services LLC Associates Programban, egy affiliate hirdetési programban, amelynek célja, hogy a webhelyek hirdetési díjakat keressenek az Amazon.com hirdetésekkel és linkekkel. A teljes affiliate-nyilatkozatomat ITT olvashatod el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.