Open-Sankoré

dec 2, 2021

A Open-Sankoré az eredetileg a svájci Lausanne-i Egyetemen kifejlesztett Uniboard szoftveren alapul. A szoftvert 2003-ban kezdték el fejleszteni, és 2003 októberében használták először az egyetem tanárai. A projektet később egy helyi startup cég, a Mnemis SA vette át. Ezt követően eladták a Francia Közérdekű Csoportosulás a Digitális Oktatásért Afrikában (GIP ENA) nevű szervezetnek, amely megvásárolta a szoftver szellemi tulajdonjogát, hogy a GNU Lesser General Public License (LGPL) alatt nyílt forráskódú projektté tegye. A DIENA-t azért alapították, hogy a szoftvert megossza az afrikai országokban és szabad oktatási anyagokat fejlesszen

2014 szeptembere óta az OpenBoard, az Open-Sankoré 2.0-n alapuló elágazást a genfi (svájci) oktatási adminisztráció fejleszti. Ez a könnyebb változat jobban működik Mac OS-en. Egy új, Qt 5.5-ön alapuló verziónak kell megoldania a meglévő hibákat.

2015 novembere óta sem a DIENA, sem az Open-Sankoré nem válaszol az e-mailekre. Az Open-Sankoré forrását utoljára 2015 januárjában változtatták meg. Egy új verziót kellene fejleszteni 2017-re.

ForkEdit

2013-ban a GIP ENA megszűnne. 2013 óta az Open-Sankoré támogatás, kapcsolatfelvétel, hibajelentés nem válaszol. A DIENA felelős a projektért nem válaszol.

2014 szeptemberében egy forkot, az OpenBoardot, a genfi oktatási adminisztráció, az écoles-médias (SEM) fejleszti. Alapja az Open-Sankoré 2.0 verziója 2.0 Qt4-el, jobb Mac OS X-re. Az Open-Sankoré forráskódját 2015 szeptemberéig fejlesztették, de a hiba Macen és Windowson is megjelenik.

2017-ben kell lennie egy Open-Sankoré 2.5.2-nek (jelenlegi verzió 2.5.1). A francia oktatási adminisztráció 2016 júniusáig új koncepciót épít a Direction du numérique pour l’éducation (DNE) segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.