Figyelmeztetések és veszélyek Párizsban:

Párizs történelmi város és Franciaország fővárosa. A városba látogatóknak érdemes szem előtt tartaniuk néhány figyelmeztetést a környékkel kapcsolatban.

Fizetni a vécékért

Az egyik dolog, ami meglepi a látogatókat, hogy sok nyilvánosan elérhető vécé használatáért fizetni kell. Ezek a nagy, szabadon álló WC-k elég tiszták és biztonságosak, de ennek ára van. Ezért érdemes némi aprópénzt magunknál tartani, amikor Párizsban bolyongunk. Azonban nem ezek a nyilvános utcai vécék az egyetlen helyek, ahol fizetni kell. Ha elutazik Versailles-ba, meg fogja tapasztalni, hogy az ottani mosdó használata is pénzbe kerül. Ezek nem túlzó árak, de azért érdemes némi pénzt magánál tartania.

Handicap Safety

Párizsban sajnos sok épület régebbi, és jóval azelőtt épült, hogy a fogyatékkal élők számára a hozzáférhetőség prioritás lett volna. Ennek eredményeképpen még a magasan jegyzett éttermek és szállodák némelyikében is azt tapasztalhatod, hogy a mozgáskorlátozottak számára nehézkes a fürdőszobák megközelítése. Ez nemcsak a mosdókra, hanem a mosdókra is vonatkozik, amelyek közül sok az épületek második emeletén található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.