Shania Twain rajongói, akik részt vesznek Las Vegas-i rezidenciáján a Zappos színházban, talán nem is gondolnak arra, milyen különleges lehetőségről van szó. Ők csak a “That Don’t Impress Me Much”-ot vagy a “Man I Feel Like a Woman!”-t akarják hallani. Az, hogy Twain olyan új zenével, mint a 2017-es Now album, a csúcson szerepelhet, az énekesnő diadala.

Shania Twain | Denise Truscello/WireImage

Twain március 12-én megállt a The Kelly Clarkson Show-ban, hogy beszéljen a zenéjéről. Az énekesnő kitárulkozott válásáról, torokműtétjéről és a gyereknevelésről. Elmondta, hogy ezek inspirálták a “Life’s About to Get Good” című optimista dalát.”

Shania Twain a válása után

Twain rajtakapta férjét, Mutt Lange-t, hogy megcsalta őt Twain barátnőjével, Marie-Anne Thiebaud-val. A pár 2010-ben vált el. Twain újra férjhez ment Frederic Thiebaud-hoz, de zeneileg újra kellett építenie magát. Lange a házasságuk előtt és alatt is a partnere volt.

Shania Twain | Kevin Winter/Getty Images

“A válás után annyi minden megszakad” – mondta Twain Clarksonnak. “Meg kell találnod és újra fel kell fedezned a függetlenségedet. Szóval ez a függetlenség gyakorlása volt. Nagyszerű terápia volt, és azért is, mert a volt férjem volt a producerem és a társszerzőm. Ez egy hatalmas ó, Istenem, az életem minden eleme, a szülői szerep, a dalszerzés, a lemezkészítés, a partnerség… Most mindezekben egyedül voltam.”

Shania Twainnek egészségügyi problémái is voltak

Amintha a családja felbomlása nem lenne elég nehéz, Twainnek torokműtétre volt szüksége Lyme-kór miatt. Mindkét probléma veszélyeztette a hangját.

“Elvesztettem a hangomat” – mondta Twain. “Újra kellett kezdenem a hangommal. Lyme-kórt kaptam az Up turné végén. A hangszalagidegek mindkét oldalon megsérültek. Nyílt torokműtétre volt szükségem. Az akkordok rendben vannak, csak éppen nincsenek meg a húrok. Az idegek egyszerűen gyengék. Nem szimmetrikusan áramlanak, ami egy énekes számára abszolút rémálom. Szóval szó szerint elölről kellett kezdenem.”

“Life’s About to Get Good” arról szólt, hogy kényszerítette magát, hogy ne vergődjön

A “Life’s About to Get Good” a Now egyik száma. Twain elmagyarázta, hogy a dal kidolgozása a saját kísérlete volt arra, hogy újrakezdje önmagát.

“Nem szerettem az életet abban az időszakban, meg kell mondanom” – mondta Twain. “Ezért a ‘Life’s About to Get Good’, úgy voltam vele, hogy oké, gyerünk. Össze kell szedned magad. Meg kell találnod a módját, hogy folytasd. Benne vagy ebben a ‘Soha többé nem fogok szeretni, soha többé nem fogok megházasodni’ dologban. Egyszerűen úgy éreztem, hogy annyi szinten a nulláról kell kezdenem.”

Shania Twain | Kevin Winter/Getty Images

Szóval Twain azt tette, amihez értett. Írt és énekelt.

“Valami olyat kellett csinálnom, ami zeneileg és kreatívan igazán szuper független” – mondta Twain. “Egy olyan dal, mint a ‘Life’s About to Get Good’, az egész az optimizmusról szól, és arról, hogy várjuk, mi következik. Az egész egy emlékeztető volt, hogy egyedül is meg tudom csinálni.”

Eja Lange is segített Shania Twainnek átvészelni a nehéz időket

Twainnek és Lange-nek van egy közös fia, Eja. A fiú mindössze kilenc éves volt, amikor elváltak, de az, hogy az anyja volt, Twainnek is megadta a fókuszt. “Szülőnek lenni, önzetlennek kell lenni” – mondta Twain. “Ami ebben segít, az az, hogy nem vagy mindig annyira énközpontú. Úgy vagy vele, hogy nem, én anya vagyok, és a legjobbat fogom kihozni magamból. Elkötelezett vagyok, és ez egy nagyon egészséges elfoglaltság, amit szeretsz és élvezel. Egyszerűen nem mindig csak rólam szólt minden, és ez nagyon, nagyon hasznos volt.”

Shania Twain legyőzte a fentieket, hogy a legjobb életét élje.

Senki sem kívánná Twainnek ezeket a küzdelmeket. Azonban látni, hogy megerősödve került ki a másik oldalról, inspiráló.”

“A hang igazi diadalmas élmény volt” – mondta Twain. “Minden az volt. A szerelem is az volt. A szülői lét abszolút öröm volt. Egyszerűen csak a legjobb életemet élem most.”

Shania Twain | Denise Truscello/WireImage

Twain megismételt egy idézetet, amelynek forrására nem emlékszik, de motiválta őt a nehéz időkben.

“Túl kell élned, hogy elmondhasd a történetet, hogy ne a vadászé legyen a dicsőség” – mondta Twain. “Bármi is az, ami lecsapott rád, vagy ami kihívás elé állít, vagy ami nyomaszt. Nem hagyhatod, hogy győzzön. Túl kell élned, és utána nagyon fontos, hogy elmeséld a történetet. Szerintem ez egy nagyszerű mottó.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.