Sot Sometimes, what saves your bacon can also to throw it in the fire. Vegyük például a szerződéses munkavállalókat, például a munkaerő-kölcsönző ügynökségek alkalmazottait és a rugalmas tehetségeket. A legtöbb felvételi menedzser (60%) rugalmas tehetségeket alkalmaz. A független vállalkozók (IC-k) besorolása mögötti szabályozás azonban időnként homályos marad, és a foglalkoztatási szabályok bonyolultak a munkaerő-kölcsönző ügynökségek alkalmazottai és mások számára, akik nem minősülnek IC-knek. A megfelelő megfelelőségi intézkedések nélkül a vállalatok tudtukon kívül kockázatos társfoglalkoztatási helyzetbe kerülhetnek. Ha nem kezelik megfelelően, a külsős tehetségek, akikre a versenyképesség megőrzése érdekében támaszkodik, az Ön vállalatát is veszélybe sodorhatják.

Mi az együttfoglalkoztatás?

A kockázatok jobb megértéséhez tisztázzuk, mi az együttfoglalkoztatás. A társfoglalkoztatás, amelyet néha közös foglalkoztatásnak is neveznek, olyan megállapodás, amelyben két vagy több vállalat foglalkozik egy munkavállalóval, és mindkettő megfelelhet a munkáltató törvényi vagy szokásjogi meghatározásának ugyanazon munkavállaló esetében. Más szóval, ha két vagy több vállalat valós vagy potenciális ellenőrzést gyakorol egy személy munkavégzésének módja és tevékenysége felett, akkor jogi és megfelelési szempontból mindkét vállalat munkáltatónak tekinthető.

A társfoglalkoztatás többféle módon is előfordulhat. Gyakori forgatókönyv, amikor a vállalat szerződést köt egy professzionális munkáltatói szervezettel (PEO) a HR-feladatok ellátására. A PEO kezelheti a személyzeti funkciókat, például a felvételt, a juttatásokat és a bérszámfejtést. Ha azonban az Ön vállalata ellenőrzi az egyes munkavállalók munkavégzésének lényeges feltételeit, például a munkaidőt, a feladatok kiosztását és hasonlókat, Önt is munkáltatónak tekinthetik.

A másik gyakori módja a társfoglalkoztatásnak az, amikor Ön munkaerő-kölcsönző ügynökségeket vesz igénybe. A munkaerő-közvetítő ügynökség felveheti a személyt az ügyfelei számára, és ő felel a HR-funkciókért, például a munkaidő nyilvántartásáért és a bérek kifizetéséért. Ha azonban Ön, az ügyfél ellenőrzi a munka mindennapi részleteit, akkor Önt is munkáltatónak tekinthetik.

A közös foglalkoztatással kapcsolatos gyakori mítoszok

A közös foglalkoztatás körül sok a félelem és a félelem. Ezek nagy része felesleges. Kezdjük néhány gyakori mítosz eloszlatásával:

1. mítosz: A társfoglalkoztatás rossz dolog

A társfoglalkoztatással önmagában semmi baj nincs, és nem is kell elköteleznie magát. Semmi gond nincs azzal, ha egy másik vállalat alkalmazottainak társ-munkáltatója vagy, mindaddig, amíg mindkét vállalat betartja az összes munkajogi követelményt. Csak győződjön meg róla, hogy olyan vállalattal működik együtt, amely ismeri a szabályokat, és együtt dolgoznak a megfelelő döntéshozatal és magatartás biztosítása érdekében.

Mítosz 2: A független vállalkozók alkalmazása társfoglalkoztatási kockázatot jelent

A független vállalkozók alkalmazása nem teremt társfoglalkoztatást, ha megfelelően vannak besorolva. A megfelelően besorolt IC-knek nincs munkáltatója vagy társmunkáltatója.

Mítosz 3: A munkaerő-kölcsönző cégek megvédik Önt az együttfoglalkoztatás kockázatától

Amint azt a fenti együttfoglalkoztatási forgatókönyvekből megtudta, a munkaerő-kölcsönző cégek nem mindig védik meg Önt a kockázatoktól. Ha olyan munkaerő-kölcsönző céget vesz igénybe, amely nem tartja be a munkajogi követelményeket, az esetleges jogsértésekért az Ön felelőssége is az Öné lehet.

4 módszer az együttfoglalkoztatási kockázatok elkerülésére

Máris lát egy közös témát? A társfoglalkoztatás meghatározása nagyban függ attól, hogy Ön mennyire ellenőrzi a szóban forgó munkavállalókat. Íme négy módszer az együttfoglalkoztatás kockázatának elkerülésére:

Megfelelő besorolás

Az együttfoglalkoztatástól eltekintve, a munkavállalók besorolása a legfontosabb lépés minden esetben, amikor függő munkavállalókat alkalmaz. A rossz besorolás ugyanis jelentős büntetéseket és bírságokat vonhat maga után. Ha rendszeresen alkalmaz rugalmas tehetségeket, gyakran költséghatékonyabb egy jó hírű besorolási szolgáltatást igénybe venni. Válasszon olyat, amely minden projekthez besorolja a tehetséget. Ha széles körű igényei vannak, fontolja meg egy olyan szolgáltatás igénybevételét, amely minden olyan helyen osztályoz, ahol IC-ket alkalmazhat.

Az alábbiakban egy gyors áttekintést nyújtó táblázat mutatja be a független vállalkozó és a munkavállaló közötti általános különbségeket az Egyesült Államokban. vegye figyelembe, hogy a tényezők változhatnak, mivel a tesztek kiegyensúlyozó tesztek:

A független vállalkozókat úgy kezelje, mint a vállalkozásokat

A független vállalkozók saját vállalkozásként dolgoznak. Egy IC projektről projektre dolgozik, saját maga határozza meg a díjszabását és azt, hogy hogyan fogja elvégezni a munkát. Ez magában foglalhatja azt is, hogy a projekt egyes részeit más IC-knek adják ki. Ön soha nem ellenőrzi, hogy mikor, hol és hogyan végzik el a munkát. Ön egyszerűen megmondja az IC-knek, hogy mit kell elvégezni (pl. egy meghatározott funkciójú mobilalkalmazás létrehozása), megegyezik az árban és a határidőben, majd félreáll, és várja az eredményeket.

Győződjön meg arról, hogy a munkaerő-kölcsönző ügynökségek betartják a munkaügyi törvényeket

Ha munkaerő-kölcsönző ügynökséget vesz igénybe, győződjön meg arról, hogy felelősek és rendelkeznek az erőforrásokkal ahhoz, hogy betartják az összes alkalmazandó munkaügyi törvényt. Ha ugyanis egy munkaerő-kölcsönző ügynökség alkalmazottja szorosan együttműködik Önnel, akkor társfoglalkoztatási jogviszony állhat fenn. Még ha Ön megfelelően is bánik ezzel a munkavállalóval, az Ön cége és a munkaerő-kölcsönző ügynökség egyaránt felelősségre vonható, ha a munkaerő-kölcsönző ügynökség jogsértést követ el.

Ha nagyobb védelemre van szüksége, szerezzen megfelelő partnert

Ha nagyobb védelemre van szüksége a társfoglalkoztatási kockázatokkal szemben, kérjen segítséget. Legyen partner olyan valakivel, mint például az Upwork Enterprise Compliance Solution, aki minden projekt esetében a függő alkalmazottakat vagy IC-ként, vagy alkalmazottként minősíti, és kártalanítást kínál a kockázatok alól. A folyamat gyorsabb lehet, mint amit most használ. Az Upwork a megbízások 95%-át három napon belül besorolja.

A munkavállalóként besorolt munkavállalók esetében fontolja meg egy külső szolgáltatás igénybevételét. Az Upwork bérszámfejtési szolgáltatásai hozzáférést biztosítanak Önnek ellenőrzött munkaerő-közvetítőkhöz, akik az összes papírmunkát elvégzik. A legtöbb kockázatot és fejfájást elintézik, mivel a munkaszerződésektől kezdve a bérfizetésen át a juttatások betartásáig mindent elintéznek Ön helyett.

A homályos törvények miatt a társfoglalkoztatási kockázatot nehéz egyedül kezelni

A lényeg az, hogy a vállalatoknak különböző típusú külsős tehetségeket kell alkalmazniuk ahhoz, hogy versenyképesek maradjanak. Ez azonban megfelelési kihívásokkal járhat, mivel az IC besorolás számos teszt és az amerikai és globális törvények elemzése közötti egyensúlyozással jár. A kihívást tetézi, hogy számos szabályozás vonatkozik azokra a munkavállalókra is, akik nem minősülnek IC-nek.

Azért, hogy segítsenek megoldani ezeket a problémákat, és megvédjék magukat a társfoglalkoztatási kockázatoktól, a szervezetek olyan külső szolgáltatások segítségét kérik, mint az Upwork Enterprise Compliance Solution. Ez egy költséghatékony módja annak, hogy a védelem egy újabb rétegét adják hozzá.

Kizáró nyilatkozat: EZ A CIKK CSAK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓT TÁMOGAT, ÉS NEM JOGI VAGY ADÓSZOLGÁLATOT TARTALMAZ. SEMMILYEN KIJELENTÉS NEM ÉRTELMEZHETŐ JOGI VAGY ADÓTANÁCSADÁSKÉNT, ÉS NEM TÁMASZKODHAT RÁ. MINDEN HELYZET MÁS ÉS MÁS, ÉS AZ OLVASÓKNAK SAJÁT TANÁCSADÓJUKTÓL KELL TANÁCSOT KÉRNIÜK SAJÁT KONKRÉT KÖRÜLMÉNYEIKKEL KAPCSOLATBAN.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.