Az Adobe Photoshop vs CorelDraw közötti különbség

Az Adobe Photoshop szoftver pixelalapú és raszteres képeket készít, amelyeket a szakemberek használnak. Ezt a szoftvert elsősorban a képek szerkesztésére, vágására, méretének megváltoztatására, manipulálására és speciális effektusok adására használják. A Corel Draw egy vektoralapú szoftver, amelyet nagy cégek és szabadúszók használnak nagy bannerek és bármilyen nagyméretű entitás nyomtatásához. Illusztrálásra és névjegykártyák, vonalkódok, brosúrák, bannerek, logók stb. készítésére használják. Ebben a témában az Adobe Photoshop vs CorelDraw programról fogunk tanulni.

Tanulmányozzunk sokkal többet az Adobe Photoshopról és a CorelDraw-ról részletesen:

Ingyenes tervezési tanfolyam indítása

3D animáció, modellezés, szimuláció, játékfejlesztés & egyéb

A mai világban rengeteg szoftver áll rendelkezésre a fotók szerkesztésére, készítésére és módosítására. Ezek közül néhányat a profik, néhányat pedig a kezdők használnak. De Minden tervező számára szükséges, hogy alapvető ismeretekkel rendelkezzen a szoftverekről és a tervezésről. Láthatjuk, hogy néhány weboldal is támogatást nyújt a fotószerkesztéshez online / élőben, csak fel kell töltenünk a képet, és a meglévő sablonjukkal ingyenesen módosítani kell. Most, hogy megvitassuk a két nagy szoftvert, amely nagy fellendülést mutat a piacon, az Adobe Photoshop vs CorelDraw. Adobe Photoshop vs CorelDraw szoftver van néhány előnye és hátránya benne, így néhány közülük az alábbiakban tárgyaljuk részletes funkciókkal.

Head To Head Comparison Between Adobe Photoshop and CorelDraw (Infographics)

Az alábbiakban az Adobe Photoshop vs CorelDraw közötti top 10 különbséget mutatjuk be:

Főbb különbségek az Adobe Photoshop és a CorelDraw között

Mindkettő népszerű választás a piacon; beszéljünk néhány jelentős különbségről :

 • Az Adobe Photoshop néhány jellemzője:-
 1. Görbe toll eszköz.
 2. 360 panoráma munkafolyamat.
 3. Szerszámok.
 4. Másolás-beillesztés rétegek.
 5. Festés szimmetria.
 6. Stroke Smoothing.
 7. Brush from Kyle T.
 8. Properties panel jön minden réteghez.
 9. Access Lightroom Photos.
 10. Quick share menu.
 • A Corel Draw néhány funkciója:-
 1. Gaussian Blur Feature.
 2. Healing clone tools.
 3. Live sketch tool.
 4. Egyéni csomóponti formák.
 5. Multi-monitor.
 6. Corel betűtípus-kezelő.
 7. Szerűségszűrés és keresés.
 8. Lehetséges stylus.
 9. Gu felület.
 • Ha megnézzük e két szoftver élő ügyfeleit a piacon, akkor megállapítható, hogy a Photoshopot a kisvállalkozók és a szabadúszók használják. Ezzel egyidejűleg a Corel Draw-t a nagyvállalatok, a középvállalkozások és a szabadúszók használják.
 • Ha az ügyfelek tapasztalatai alapján felmérjük, hogy melyik szoftver a legkedvezőbb a felhasználók körében, és megjelöljük a százalékos arányt, akkor az Adobe Photoshop 98 százalékot, a Corel Draw pedig 99 százalékot kap.
 • A Photoshop képes bármilyen szövegréteget, vektort és grafikát pixelképpé alakítani, hasonlóképpen a Corel Draw képes bármilyen képet vektorképpé alakítani.
 • Az Adobe Photoshop és a CorelDraw szoftverek közötti egyik legnagyobb különbség a művészi irányítás. Bármilyen kreatív hatást látunk, azt a Photoshopban csinálták, mert a Corel Drawban nincs benne a kreatív hatás. De ha valaha is arra gondolunk, hogy kombináljuk a két szoftvert, akkor szép, hatalmas grafikákat hozhatunk létre.
 • A Photoshop előnye, hogy 3d művészetet készíthetünk, míg a Corel Drawban előre meghatározott elrendezést kapunk a névjegykártyákhoz és logókhoz. Nem kell pazarolnunk az időt, hogy újakat hozzunk létre.
 • Hát, egy másik különbség a szoftverek tanulásáról mondhatjuk, hogy valaki azt mondja, hogy a Corel draw könnyű, vagy valaki azt mondja, hogy a Photoshop könnyű. Mindkét Adobe Photoshop vs CorelDraw viszonylag ugyanazt tanulni, mint az anyavállalat biztosít azonos mennyiségű oktatóprogramok és adatok tanulni. De ettől még messze nem mondhatjuk azt, hogy a Photoshop egy kicsit bonyolult, a Corel draw pedig könnyebb.

Adobe Photoshop vs CorelDraw összehasonlító táblázat

Lássuk a legfelső összehasonlítást:

Sr.no.

Adobe Photoshop

Corel Draw

Ez a szoftver pixel alapú és raszteres képeket készít, amelyeket a szakemberek használnak. Ez a szoftver vektoralapú, és matematikai egyenlet segítségével készít képeket.
Az Adobe által kifejlesztett, kibővített változata. A Corel Corporation fejlesztette ki, tehát ez a Corel grafikai programcsomagja.
Ez egy pixelt olvas ki a képből a rétegek után, amelyeket a képek részletes manipulálására használnak. Ez a szoftver a képeket vektoros formába alakítja át, mivel nem érti a pixel fogalmát.
Ezt a szoftvert elsősorban a képek szerkesztésére, vágására, méretének módosítására, manipulálására és speciális effektusok adására használják. Illusztrációra, valamint névjegykártyák, vonalkódok, brosúrák, bannerek, logók stb. készítésére használják.
Ez valamivel drágább, mint a Corel Draw. Az ára valamivel alacsonyabb, mint a Photoshopé.
Az Adobe Photoshop szinte a világ vezető szoftvere a képek tervezéséhez és fejlesztéséhez. A 2017-es grafikai csomagja az ipar által elismert, mennyiségi alapú munkákhoz használt tervezőszoftver.
Ez angol, holland, török és svéd nyelven érhető el. Ez angol, kínai, német, spanyol, japán, francia, olasz, holland, portugál és lengyel nyelven érhető el.
Ebben csak egy oldalt lehet kialakítani nem úgy, mint a Corel Draw-ban. Ezzel a szoftverrel több oldal készíthető egyetlen fájlformátumban.
Ezzel nem tudjuk a vonalkódot a képszerkesztés közé tenni. A képszerkesztés közben a vonalkódot beilleszthetjük a kép közé.
A legtöbb webes megjelenítésre szánt képet ebből a szoftverből használjuk. A legtöbbször a bannernyomtatáshoz használt képeket ebből a szoftverből használjuk, mert miután a képet vektorosra alakítottuk, az nem ad homályos megjelenést.

Következtetés

 • A két szoftver közötti különbség a technológia, amelyen alapulnak. Mint láttuk az Adobe Illustrator, hasonló a Corel Draw-hoz. Egyébként mindkettő vektor alapú program, így szinte a parancsaik hasonlóak a munkavégzéshez és a felhasználói felület is szinte ugyanaz.
 • Mindkét szoftver jó, és egy árban különböznek, ami miatt a felhasználó elgondolkodhat rajta. Szintén néhány további ok a gondolkodásra a funkciók és az eszközök, és még mindig nem lehet megfelelő 3d minőséget elérni a Corel draw-ban, de a zoomolás és a nem elmosódottság elérhető.
 • A felhasználónak tehát el kell döntenie, hogy mit akar, minőséget, milyen értelemben egy nem elmosódott oldalt vagy egy 3d nyomtatási minőségű típust.
 • A végén, mind a szoftver egy jó választás függ a felhasználó választani, mint egy az ő igénye.

Az ajánlott cikk

Ez volt egy útmutató a felső különbség az Adobe Photoshop vs CorelDraw. Itt is tárgyaljuk a legfontosabb különbségeket infografikákkal és összehasonlító táblázattal. A következő cikkeket is megnézheti, ha többet szeretne megtudni –

 1. Adobe Photoshop vs Adobe Illustrator
 2. Photoshop vs Photoshop Elements
 3. Adobe Premiere vs Sony Vegas Pro
 4. Photoshop vs Affinity Photo
2 megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.