Készítés

A bazsalikom viszonylag gyorsan termeszthető fűszernövény, amely rengetegféle formában, méretben, textúrában és ízben létezik. Nyűgös fűszernövény lehet, mivel utálja, ha nedves a lába, valamint a hideg és nedves időjárást, ezért meleg évszakos növény. A hűvösebb területeken ideális hely a bazsalikom termesztésére egy napos ablakpárkány, vagy ha van, akkor egy üvegház. A meleg területeken a bazsalikom egész évben termeszthető a szabadban, de az ország legtöbb részén nyári és őszi termesztésű.

Az ültetési naptárunkból megtudhatja, hogy az Ön régiójában mikor kell bazsalikomot ültetni.

Növény

A házépítéshez hasonlóan a kert sikerének kulcsa a jó alapozás. Minél jobb a talaj, annál jobban fognak nőni a növényei. Ha meglévő kerti ágyással kezd, ásson szerves anyagot, például Tui birkapelletet és Tui komposztot a talajba. Ezután hozzáadhat egy réteg Tui Herb Mixet. Ha cserepekbe és konténerekbe ültet, töltse fel Tui Herb Mix-szel.

A legjobb időpont az ültetéshez a kora reggeli vagy a késői napszak, hogy a növények ne legyenek azonnal kitéve a forró napnak. Ültetés előtt és után mindig jól öntözzük meg a növényeket.

Ne legyünk szégyenlősek a gyógynövények ültetésénél, mivel nagyon szeretik a közeli szomszédokat, és a gyógynövényeket mindig ültethetjük más növények közé, mivel remek helykitöltők és társnövények.

A bazsalikom javítja a paradicsom ízét, ha mellé ültetjük.

Kerti ágyásba ültetés:

 • Ássunk egy lyukat, körülbelül kétszer akkorát, mint a növény gyökérlabdája.
 • Töltsük fel a lyukat részben a Tui Herb Mix fűszerkeverékkel.
 • Töltsön meg egy vödröt vízzel, és adjon hozzá két kupaknyi Tui Organic Seaweed Plant Tonic-ot, egy tengeri moszat alapú növénytónust, amely elősegíti az erős gyökérnövekedést és csökkenti az átültetési sokkot.
 • Mártogassa a palántákat a vödör Tui Organic Seaweed Plant Tonic-ban, biztosítva, hogy teljesen elmerüljenek.
 • Óvatosan lazítsa meg a növény gyökérlabdáját, és helyezze a növényt az ültetőgödör közepére.
 • Töltse meg a Tui Herb Mix-tel.
 • Óvatosan nyomja a földet a növény töve körül.
 • Mélyen öntözze meg.

Cserépbe és konténerbe ültetés:

 • Ha a konténerben nincsenek vízelvezető lyukak, tegyen köveket a konténer aljára, hogy vízelvezetésként szolgáljanak.
 • Töltje fel a konténert részben a Tui Herb Mix-szel. Óvatosan kopogtassa meg a tartályt a földön, hogy a keverék leülepedjen.
 • Töltsön meg egy vödröt vízzel, és adjon hozzá két kupakkal a Tui Organic Seaweed Plant Tonicból. Áztassa a palántákat a Tui Organic Seaweed Plant Tonic vödörbe, biztosítva, hogy teljesen víz alá kerüljenek.
 • Óvatosan lazítsa meg a növény gyökérlabdáját, és helyezze a növényt a tartályba. Győződjön meg róla, hogy a növény ugyanazon a szinten ül a talajban, mint a palántatartóban volt.
 • Töltse fel a Tui Herb Mix-tel, a tetejétől 3 cm-ig.
 • Finoman nyomja meg a földet a növény töve körül.
 • Öntözze meg jól a növényét.

Táplálja

Táplálja a növényét, és ők is táplálni fogják Önt. A növények növekedésük során a talajból veszik fel a tápanyagokat, ezért a tápanyagok pótlása biztosítja, hogy növényei teljes mértékben fejlődjenek.

Táplálja gyógynövényeit a Tui NovaTec® Prémium műtrágyával. A jól öntözött, jól táplált fűszernövények nagyobb eséllyel tartják távol a rovarkártevőket és a betegségeket.

A bazsalikom nyáron hajlamos a magvetésre. Ennek elkerülése érdekében öntözze bazsalikomját következetesen, rendszeresen szedje, távolítsa el a virágokat, és távolítsa el a növény magról elvetett részeit. Ha a bazsalikom mégis magra megy, van egy jó oldala is – a virágok nagyszerűek a hasznos rovarok, például a méhek számára, és ha hagyja őket teljesen kiszáradni, akkor a következő szezonban összegyűjtheti a magokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.