Blake Lively

dec 12, 2021

Blake Lively (született Brown; 1987. augusztus 25.) amerikai színésznő. Blake játszotta Serena van der Woodsent a Gossip Girlben, az első évadtól az utolsóig.

Blake a színésztárs Ryan Reynolds felesége. 2012. szeptember 9-én házasodtak össze a dél-karolinai Mount Pleasantben lévő Boone Hall Plantationben. Három közös lányuk van, a 2014 decemberében született James, a 2016 szeptemberében született Inez és a 2019-ben született Betty.

Korai életük

Blake Lively Blake Ellender Brown néven született 1987. augusztus 25-én a kaliforniai Los Angeles Tarzana városrészében. Édesanyja, Elaine (született McAlpin) tehetségkutatóként dolgozott, édesapja, Ernie Lively (született Ernest Wilson Brown, Jr.) pedig színész volt. Livelyt nagyanyja bátyjáról nevezték el. Angol, ír és német származású.

Van egy idősebb testvére, Eric Lively, két féltestvére, Lori Lively és Robyn Lively, valamint egy féltestvére, Jason Lively. Mindkét szülője és valamennyi testvére a szórakoztatóiparban dolgozik vagy dolgozott.

Kiskorában a szülei vitték őt színjátszó órákra, amelyeket ők tanítottak, mert nem akarták bébiszitterre bízni. Lively azt mondta, hogy a szülei színészmesterséget tanító tanításai segítettek neki megtanulni a “gyakorlatokat” és önbizalmat szerezni, amikor idősebb lett és belépett a szórakoztatóiparba. Színészi karrierje 10 éves korában kezdődött, amikor szerepelt az 1998-as Sandman című filmben, amelyet Lively édesapja rendezett. Szerepét “kis szerepként” jellemzi. Kezdetben nem különösebben érdekelte a színészet, és a Stanford Egyetemre szeretett volna járni.

A Burbank High Schoolba járt, ahol végzős osztályelnök, pompomlány és a bajnoki kórus tagja volt. Bátyja, Eric megkérte a tehetségkutató ügynökét, hogy küldje el néhány meghallgatásra néhány hónap alatt a nyáron. Ezekből a meghallgatásokból kapta meg Bridget szerepét a The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) című filmben, és a jeleneteit az első és a második évfolyam között vette fel.

Karrier

Blake a The Sisterhood of the Traveling Pants 2 premierjén 2008. augusztus 3-án, New Yorkban.

2005-2006 : Karrier kezdetek

Lively 10 évesen kezdte színészi karrierjét, amikor szerepelt az 1998-as Sandman című filmben, amelyet Lively édesapja rendezett. Szerepét “kis szerepként” jellemzi. 2005-ben szerepelt az azonos című regény filmadaptációjában, a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmben, mint Bridget, a négy női főszereplő egyike. A filmben nyújtott alakításáért Livelyt a Teen Choice Award “Choice Movie Breakout – Female” díjra jelölték. 2006-ban Lively Justin Long oldalán szerepelt az Accepted című filmben, és Lively kisebb szerepeket kapott a Simon Says című horrorfilmben. Bár a kritikusok nem fogadták jól az Accepted című filmet, Lively alakítását igen, amiért a Hollywood Life “Breakthrough Award” díjat adott neki. 2007-ben az Elvis és Anabelle című filmben a két címszereplő egyikét alakította, mint Anabelle, egy bulimiás lány, aki egy szépségverseny megnyerésében reménykedik. Lively azt mondta a szerephez való beöltözésről, hogy a magasságához képest “komoly súlyt adott le”. Lively kijelentette, hogy ez a folyamat nehéz volt számára, mert az étel “életem első számú szerelme”. A MovieLine.com dicsérte a filmben nyújtott alakítását, és azt írta róla, hogy ez volt az “áttörést jelentő szerepe”.

2007-2012 : Gossip Girl

Lively szerepet kapott a The CW Gossip Girl című sorozatában, amely Cecily von Ziegesar azonos című könyvsorozatán alapul, és 2007 szeptemberében mutatták be. Mivel már egy évvel elhalasztotta a főiskolát, Lively vissza akarta utasítani a szerepet, és egyetemista akart lenni, de azt mondták neki, hogy a sorozat forgatása alatt részmunkaidőben járhat főiskolára (később azt mondta: “Ez egy tanács mindenkinek: amikor azt mondják, hogy ‘megígérjük, de nem tudjuk írásba foglalni’, akkor annak oka van, hogy nem tudják írásba foglalni”). Serena van der Woodsen szerepét játszotta a tinidrámában egészen 2012-ig, amikor a sorozat véget ért. Első magazinjának címlapja a Cosmo Girl 2007. novemberi száma volt, ahol a Gossip Girl előtti középiskolai éveiről és karrierjéről mesélt. 2008-ban Lively újra eljátszotta Bridget szerepét a The Sisterhood of the Traveling Pants 2 folytatásában. Az első filmhez hasonlóan Lively alakítását is pozitívan fogadták a kritikusok. A film 2008 novemberéig több mint 44 millió dollárt hozott a kasszáknál. 2009-ben Lively Gabrielle DiMarco szerepében tűnt fel, egy kisebb szerepben a New York, szeretlek című romantikus vígjátékban, amely a 2006-os Párizs, je t’aime című film folytatása. A pozitív kritikai fogadtatás ellenére a film nem teljesített jól a kasszáknál.

Lively eddigi egyik legelismertebb szerepe a címszereplő fiatalabb változatának mellékszerepe a Pippa Lee magánélete (2009) című filmben. Paul Byrnes, a Brisbane Times munkatársa “szenzációsnak” nevezte Lively alakítását a filmben. 2009 októberében Lively elkezdte forgatni jeleneteit a Kristina “Kris” szerepéhez. Coughlin szerepét a 2010-es The Town című filmben, amely Chuck Hogan A tolvajok hercege című regénye alapján készült. A filmet, amelynek rendezője és főszereplője Ben Affleck volt, 2010. szeptember 17-én mutatták be az Egyesült Államokban. Lively játszotta Carol Ferrist, Hal Jordan női főszereplőjét és szerelmét a 2011 júniusában bemutatott Zöld Lámpás című szuperhősfilmben, amely világszerte 219 851 172 dolláros bevételt hozott, de nyári csalódásnak tartották, mivel “nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket”, annak ellenére, hogy több bevételt hozott, mint a költségvetése. Lively 2010 decemberében Jessica Albával együtt szerepelt a The Lonely Island “I Just Had Sex” című dalának klipjében.

2011-ben bekerült a TIME magazin 100 befolyásos ember című éves listájára. Emellett az AskMen.com 2011 legkívánatosabb nőjének választotta, a People magazin pedig 2012-ben a Minden korban a legszebbek közé választotta. 2012-ben Oliver Stone Savages című filmjében játszott Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Salma Hayek és John Travolta oldalán. Lively Jennifer Lawrence-t váltotta Ophelia szerepében, miután utóbbi kiszállt, hogy helyette Az éhezők viadala című filmet forgassa. A HitFix filmkritikusa, Drew McWeeny dicsérte Lively alakítását, amelyet “okosnak és szomorúnak nevezett, éppen azért, mert olyan megtört, rászoruló kis léleknek játssza Opheliát”. Ugyanebben az évben őt választották az új Gucci illat, a Gucci Premiere arcának. A Nicolas Winding Refn által rendezett rövidfilmes reklámban is szerepelt az illathoz. 2013 októberében Livelyt a L’Oreal új arcának nevezték ki, ami az első nagy sminkkampánya volt. Legutóbb Lively a The Age of Adaline (2015) című filmben szerepelt Michiel Huisman és Harrison Ford oldalán, egy olyan nőt alakítva, aki “megállítja az öregedést, miután felépül egy majdnem halálos balesetből”. A film szerény kereskedelmi sikert aratott, a 25-30 millió dolláros gyártási költségvetésből 54,5 millió dollárt hozott. 2016-ban Lively szerepelt a The Shallows című túlélő horrorfilmben. Többnyire pozitív kritikákat kapott, és Lively alakítását a kritikusok dicsérték.

2017-ben bejelentették, hogy ő játssza a női főszerepet Mark Burnell The Rhythm Section című regényének filmadaptációjában, amelyet Barbara Broccoli és Michael G. Wilson készített, és Reed Morano rendezett.

A filmet a Paramount Pictures 2019. február 22-én mutatja be.

Egyéb vállalkozások

Celebrity Homemaker

Blake a The Town című film premierjén, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2010 szeptemberében.

Lively “foodie-ként és szakácsként” jellemzi magát, és azt mondta, hogy Martha Stewart a “bálványa”; Nigella Lawson munkásságáért is rajong. 2008-ban Lively tortát sütött Stewarttal a The Martha Stewart Show egyik epizódjában. 2009-ben Lively kijelentette, hogy “reméli, hogy egy nap lesz egy belsőépítészeti cége”, hivatkozva a régiségek iránti szeretetére és a “színek és textúrák és a dolgok rétegezése” iránti rajongására. 2010-ben részt vett a párizsi Le Cordon Bleu szabászati workshopján, és arról beszélt, hogy szeretne visszatérni a kulináris iskolába további oktatásra.

Szintén 2010-ben Lively egy estét cukrászként dolgozott a híres New York-i Per Se-ben. Megjegyezte, hogy amikor utazik, mindig részt vesz főzőtanfolyamokon, hogy elmerüljön a helyi kultúrában. Lively 2010-ben és 2011-ben is nyilvánosan beszélt arról, hogy vendéglős szeretne lenni. 2011-ben készített egy s’mores cupcake-et, amelyet a Sprinklesbakeries-ben árult. 2012-ben Lively esküvői fogadása szerepelt a Martha Stewart Weddings című lapban; a képsorozat középpontjában az ételfotózás állt. 2013-ban az Elle Decor című lapban jelent meg, hogy elmesélje tapasztalatait egy egyedi La Cornue sütő tervezéséről az újonnan vásárolt bedfordi otthonába. 2013-ban a Vogue honlapja számára főzőrészletet forgatott, amelyben bemutatta, hogyan kell brie-tésztát készíteni. 2014-ben elindította a Preserve nevű digitális magazint és e-kereskedelmi weboldalt, ahol kézzel készített, egyedi tárgyakat tartalmazott, amelyeket mind Lively válogatott össze. 2015. október 9-én Lively bezárta az oldalt, mondván, hogy idő előtt indították el, és azt tervezi, hogy újjáépíti és megfelelően újraindítja.

Advocacy

A 2008-as amerikai elnökválasztáson Lively kifejezte támogatását Barack Obama mellett. Lively és Penn Badgley szerepeltek egy Obama-párti reklámban, a MoveOn.org Youth Vote programjának részeként. A Doug Liman által rendezett reklámot a Gossip Girl alatt sugározták a CW, az MTV és a Comedy Central csatornákon. 2013-ban szerepelt egy videoklipben a Gucci “Chime for Change” kampányához, amelynek célja, hogy pénzt és figyelmet gyűjtsön a nők problémáira az oktatás, az egészségügy és az igazságszolgáltatás területén.

Magánélet

2008 májusában, miután a People magazin fotókat tett közzé Livelyról, amint a kollégájával, Penn Badgley-vel csókolózik, miközben Mexikóban nyaraltak, és “nyíltabbak” lettek a kapcsolatukkal kapcsolatban. 2007 decemberétől 2010 októberéig randiztak.

Blake és férje Ryan.

Lively 2010 elején találkozott először Ryan Reynolds-szal, amikor a Green Lantern című filmet forgatták, amelyben ő is szerepelt. A Hollyscoop 2011 októberében jelentette, hogy randiznak. A pár 2012. szeptember 9-én házasodott össze a dél-karolinai Mount Pleasantben található Boone Hall Plantationben. Három lányuk van, James, aki 2014-ben született, Inez, aki 2016-ban született és Betty, aki 2019-ben született.

Hivatalos fiókok

  • Twitter
  • Instagram
  • Photostags
  • Insstar
  • Buzzcent
  • Blake Lively a digstories-on.com
  • Blake Lively a digclips.com-on
  • Blake Lively a diggram.com-on
  • Blake Lively a diggoods.com-on
  • Blake Lively a digtubes.com

Filmográfia

Filmek

Film Role Year Notes
Sandman Trixie/Tooth Tündér 1998
The Sisterhood of the Traveling Pants Bridget Vreeland 2005
Accepted Monica Moreland 2006
Simon Says Jenny 2006
Elvis és Annabelle Annabelle Annabelle Leigh 2007
The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Bridget Vreeland 2008
New York, I Love You Gabriel DiMarco 2009
The Private Lives of Pippa Lee Young Pippa Lee 2009
The Town Kristina “Kris” Coughlin 2010
Green Lantern Carol Ferris 2011
Hick Glenda 2011
Savages Ophelia “O” Sage 2012
The Age of Adaline Adaline Bowman 2015
The Shallows Nancy Adams 2016
Café Society Veronica Hayes 2016
All I See Is You Gina 2017
A Simple Favor Emily Nelson / Hope and Faith McLanden 2018
The Rhythm Section Stephanie Patrick 202020

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.