Joey Lawrence

jan 21, 2022

Joey Lawrence: életrajz

Joseph Lawrence Jr. egy híres amerikai színész és zenész. Karrierjét gyerekként kezdte – az 1980-as évek elején -, és azután vált ismertté, hogy a Blossom című filmben Joey Russo szerepében feltűnt. A munkák között, amelyekben részt vett, szerepel a Brotherly Love című sorozat – Lawrence ott testvéreivel, Matthew-val és Andrew-val, valamint a népszerű színésznővel, Nell Carterrel szerepelt.

Joey Lawrence

Gyermekkor és fiatalkor

Joey születési helye Abington, Pennsylvania, az Egyesült Államok. Ott született 1976. április 20-án, Donna személyzeti menedzser, egykori általános iskolai tanár és Joseph Lawrence Mignogna biztosítási bróker családjában. Amikor Joey gyermek volt, a családja Philadelphiába költözött. Lawrence-nek olasz gyökerei vannak. Rajta kívül még két gyerek van a családban – Matt és Andy, akik szintén színészek.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on May 12, 2019 at 9:45pm PDT

Lawrence nevét édesapja, Joseph Lawrence Micnogna után kapta, aki biztosítási brókerként dolgozott, míg gyermekei felnőttek.

Amikor azonban Lawrence elkezdett betörni a színészi pályára, és néhány éves korában megkapta első tévészerepét egy Cracker Jack-reklámban, elhagyta eredeti vezetéknevét, és felvette a Lawrence-t hivatalos vezetéknévként. Fiatalabb testvérei követték ezt a példát, amikor csatlakoztak hozzá Hollywoodban.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on May 17, 2018 at 11:45am PDT

Joey a pennsylvaniai Jenkintownban található Abington Friends Schoolban tanult, ahol 1994-ben végzett. Később a fiatal sztár a Dél-kaliforniai Egyetemre iratkozott be.

Zenei karrier

Egy interjúban Joey egyszer megemlítette, hogy a zene mindig is a szenvedélye volt. Már tinédzserként elkezdett zenével foglalkozni. Így 16 évesen kiadta első albumát “Joey Lawrence” címmel (1993.) Steve Barri, Tony Peluso, Terry Lupton és Ian Prince segítettek a produkcióban. Lawrence társszerzőként írt néhány anyagot, köztük a “Nothin’ My Love Can’t Fix” című nemzetközi sláger kislemezt (#6 Billboard Hot 100 Airplay, #10 Billboard Top 40 Mainstream, #19 Billboard Hot 100, #13 Egyesült Királyság, #68 Ausztrália). A Cop and a Half című film ezt a számot használta a film végének főcímzenéjeként. A gyűjteményben szerepelt még a “Stay Forever” (Outside My Window) is.

1993-ban meghívták az MTV Spring Break című műsorába, a The Arsenio Hall Show-ba és a brit Top of the Pops műsorába.

2011 nyarán Lawrence azzal örvendeztette meg rajongóit, hogy a Pledge Musicon keresztül kiadta a “Rolled” és a “Give It to Ya (Acoustic)” című kislemezeket. A zenész 2017-ben létrehozta Still 3 nevű zenekarát. Tagjai ő maga, Matt és Andy. Megjelentették debütáló kislemezüket “Lose Myself.”

Filmes karrier

Lawrence első színészi szerepe egy Cracker Jack reklámfilm volt. Ötéves gyerekként meghívták a The Tonight Show Starring Johnny Carson című műsorba, ahol a “Give My Regards to Broadway” című dallal lépett fel.”

Nem sokkal később a televízió felé fordult, vendégszerepelt olyan népszerű sitcomokban, mint a Diff’rent Strokes és a Silver Spoons, mielőtt megkapta Joey Donovan szerepét az NBC Gimme a Break! A sorozat 1983-tól 1987-ig futott, és Lawrence-t népszerű gyerekszínésszé tette. A sorozat befejezéséig dolgozott ott. Miután a Gimme a Break! véget ért, ő adta Oliver hangját az 1988-as Oliver & Company című Disney-filmben. A filmet jól fogadták a kritikusok, és több mint 74 millió dollárt hozott a kasszáknál.

Young Joey Lawrence

Lawrence az NBC Blossom című sitcomjával gyereksztárból tini szívtipróvá vált. A sorozatban 1991-től 1995-ig játszotta a nőcsábászt, Joey Russót, és karaktere “Whoa!” jelszavával vált a popkultúra ikonjává. A Blossom a csúcsidőszakában epizódonként átlagosan 12 millió nézőt vonzott. Joey viccei a 90-es évek popkultúrájának szerethető részévé tették őt, és az emberek még mindig azt kiabálják, hogy “Whoa!”, amikor nyilvánosan elhaladnak Lawrence mellett.

Amikor a sorozat véget ért, Lawrence az NBC Brotherly Love című szitkomjában szerepelt a valódi testvérek, Matthew és Adam Lawrence oldalán. A Brotherly Love-ot két évad után törölték.

A sztár dolgozott a Run of the House-ban, és olyan műsorokban szerepelt, mint az Amerikai álmok, a Hawaii Five-0, a Karate kölyök és a CSI: NY. Lawrence egyik filmes kreditpontja a Városi legendák: Final Cut (2000).

Lawrence egy sor vendégszereplés után 2006-ban tért vissza a televízióba, amikor a Dancing With the Stars című műsorban versenyzett. Lawrence Edyta Śliwińska hivatásos táncosnővel alkotott párt. Egy interjúban a valóságshowban való szerepléséről Lawrence azt mondta: “Nagyszerű időszak volt”. A harmadik helyen végzett, majd a Broadwayn is megfordult, 2007-ben Billy Flynn szerepét játszotta a Chicagóban.

Joey Lawrence, Dancing With the Stars

2009-ben Lawrence szerepelt a My Fake Fiancé című tévéfilmben Melissa Joan Hart oldalán, amelynek premierje az ABC Family műsorán 3,6 millió néző előtt volt. Az alkotás a nézettségi szezon legnézettebb tévéfilmje lett. 2010 nyarán szerepet kapott az ABC Family Melissa & Joey című sitcomjában, ahol ismét Hart mellett dolgozott. Egy nőt alakított, aki felbérli Lawrence-t dadának, hogy segítsen gondoskodni bebörtönzött nővére gyerekeiről.

Joey karaktere a pénzügyi ipar egykori alakja volt, akinek cége ellen vizsgálat indult visszaélések miatt, ami miatt a szakmai élete félreállt. Miután szerepelt a filmben, Lawrence egyfajta szexszimbólummá vált: azok a jelenetek, ahol póló nélkül volt, megőrjítették a rajongókat, és megmutatták, milyen keményen edzett a színész.

A testvéreit is meghívták a műsorba. Így Matthew Lawrence játszotta Tony Longót az 1. évad 25. epizódjában, Andrew Lawrence pedig Ryder Scanlon tanárát, Evan McKayt az 1. évad 26. epizódjában. A sorozatot megújították a negyedik évadra és 2015-ben ért véget.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on Aug 17, 2017 at 1:27am PDT

Melissa & A Joey több díjjelölést is kiérdemelt a futása alatt, köztük három egymást követő jelölést a People’s Choice Awards kedvenc kábeltévés vígjáték kategóriájában. Ekkor Lawrence éves fizetése 534 ezer dollár volt a sorozatban töltött ideje alatt.

2012-ben Joey táncosként szerződést írt alá egy különleges júniusi fellépésre a Las Vegas-i Rio All-Suite Hotel and Casino-ban.

Joey Lawrence Celebrity Big Brother

2019-ben Lawrence megjelent a Celebrity Big Brotherben. Egy nemrég adott interjúban Lawrence a Big Brotherről így nyilatkozott,

“Nem vagyok benne biztos, hogy meg tudom nyerni a műsort… Nincs stratégiám. Nem vagyok nagyon jártas benne”. Joey állítólag “reaktív srácként” jellemzi magát, aki “hajlékony a helyzethez.”

Az idén Joey is jelentkezett a The Batman című filmben Batman szerepének eljátszására szóló castingra. Most azonban nincsenek pontos információk arról, hogy pontosan ki fogja játszani a karaktert.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on Mar 11, 2019 at 6:22pm PDT

Joey középső bátyja, Matthew (Cheryl Burke barátja) szintén korán bekerült a showbizniszbe: Danny Carrington szerepében tűnt fel a Dinasztia című sorozatban az 1980-as évek közepén. Ezután Robin Williams egyik gyerekének szerepét kapta meg a Mrs. Doubtfire-ben, mielőtt testvére, Joey karakterének fiatalabb változatát játszotta volna a Blossomban.

Most Matthew leginkább Jack Hunter szerepéről ismert a Boy Meets Worldben. Három éven keresztül szerepelt a sorozatban, amely a 90-es évek végi TGIF-család része volt, amíg 2000-ben véget nem ért.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on May 14, 2017 at 12:14pm PDT

Andrew, a legfiatalabb Lawrence testvér 1988. január 12-én született. Egy maréknyi képernyős munkát vállalt, még a testvéreivel is együtt dolgozott a Testvéri szeretet című sorozatban, mielőtt megállapodott a szinkronszínészi karrierben. Legkorábbi munkái közé tartozik a Disney animációs sorozata, a Recess, ahol ő adta a játszótéri vezető, T.J. Detwiler hangját, valamint több videojátékban is szerepelt.

Személyes élet

Lawrence 2002-ben vette feleségül Michelle Vella-t. A pár 2005-ben elvált.

Joey második feleségét egy Disney World-i nyaraláson ismerte meg, amikor még tinédzserek voltak. Ezután férjhez ment, majd elvált Michelle Vellától, mielőtt újra összejött Chandie Yawn-Nelsonnal.

Joey Lawrence és Michelle Vella

Újságírókkal osztotta meg, hogyan kérte meg Chandie kezét. Elmondta, hogy a lánykérés azután történt, hogy újra rátalált a lányra, és újra összejöttek. Egy autóban vezettek. Négy és fél éve nem látták egymást, és Joey San Antonióba repült, hogy találkozzon vele, hogy lássa, az érzések még mindig megvannak-e, és megvoltak. Amikor a kocsiban ültek, szó szerint, még csak nem is tervezte. Elmondása szerint a kocsiban egymásra néztek, és a lány sírni kezdett. Lawrence azt mondta: “Csak csináljuk”, Chandie pedig azt mondta: “Oké”. Így hát kitűztek egy időpontot, és egy évvel később összeházasodtak.

Lawrence-nek két gyermeke van: Liberty Grace Lawrence és Charleston “Charli” Lawrence. Liberty Grace Lawrence 8 éves, Charli pedig 12 éves. Érdekes, hogy lányai nem léphetnek fel a közösségi médiára – az internetet, az ő házukban, “csak tájékoztatásra használják.”

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on Apr 17, 2016 at 10:05am PDT

Dacára Lawrence hosszú szórakoztatóipari karrierjének, jogi problémákba keveredett. Nemrég csődöt jelentett, és a Behind the Voice Actors nevű oldal szerint jelenleg 400 ezer dollárra becsült nettó vagyona van.

Lawrence és felesége, Chandie Yawn-Nelson 2018 márciusában csődöt jelentett. A dokumentumokban Lawrence elárulta, hogy mindössze 60 dollár készpénze és 8000 dollárja van a bankban. Akkoriban 88 ezer dollár adóhátralékkal tartozott. Hozzátette, hogy az átlagos havi jövedelme 4 166 dollár, és további 2 500 dollárt keres maradványokból, ami összesen 6 966 dollárt jelent havonta. Tekintettel arra, hogy a kiadásai akkoriban 25 505,35 dollár voltak, havi szinten 18 539,35 dollárral kevesebbet keresett.

View this post on Instagram

A post shared by Joey Lawrence (@joeylawrence) on Feb 5, 2017 at 7:41pm PST

Ez tartalmazta a bérleti díjat (13 500 dollár), a víz- és csatornaszámlákat (1281 dollár), az élelmiszereket és a háztartási eszközöket (2400 dollár), a szórakozást (1000 dollár) és két autó lízingjét (2348 és 498 dollár). Lawrence három autóját foglalták le ez idő alatt: egy 2014-es Bentley-t, egy 2016-os BMW i8-at és egy 2105-ös Ford Flexet. Lawrence pénzügyi gondjai miatt kénytelen volt elárverezni a Veritas Inc. nevű produkciós cégét a legmagasabb ajánlatot tevőnek 56 000 dollárért.

Az elmaradt adóhátralékon kívül Lawrence a Capital One-nak 30 991 dollárral, az American Expressnek 48 506 dollárral, a Ford Motor Company-nak 42 000 dollárral, a Daimel Trustnak pedig bőséges összeggel tartozott. $130,000. Lawrence csődjét végül 2018 augusztusában rendezték.

Filmográfia

 • Summer Rental (1985);
 • Oliver & Company (1988);
 • Chains of Gold (1991);
 • A Goofy Movie (1995);
 • Do You Wanna Know a Secret? (2001);
 • Killer Pad (2008);
 • Sinatra Club (2010);
 • Emma esélye (2016);
 • Lányt követtek (2017);
 • Sk8 Dawg (2018);

Diszkográfia

 • Joey Lawrence (1993);
 • Soulmates (1997).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.