Az Amazon társult tagjaként a jogosult vásárlásokon keresek. Mindenféle extra költség nélkül!

Képzeld el magad ülve. Játékvezérlővel a kezedben. Készen arra, hogy élvezze a játék izgalmát. Valószínűleg a barátoddal.

És egyszer csak a PS4-ed zajosan berúg. Fokozatosan, a zaj egyre erősödik. Néhány perc múlva olyan hangja lesz, mint egy felszállásra kész repülőgépnek. Bosszantóan idegesítő. Ugye?

Ha voltál már ilyen helyzetben vagy még rosszabb helyzetben, nem vagy egyedül.

A PS4 zajok gyakoriak. Néhány ilyen zaj a PS4 rendszerének problémáját jelzi. Ha észreveszi őket, azonnal meg kell javíttatnia. Ha nem teszi meg, elveszítheti az egész PS4-rendszerét.

Mi is tapasztaltuk ugyanezt a problémát a PS4-ünkkel. A zaj túl hangos volt. Mindenkit meg tudott zavarni a házban. Ezen a ponton van, amikor kerestük, hogyan lehet kezelni és megoldani a problémát.

Ebben a cikkben egyszerű technikákkal fogjuk megosztani, hogy a PS4 zajok eltűnjenek. Maradjon velünk, és mindent megtudhat, amit tudnia kell, és megoldhatja a problémát.

Tartalomjegyzék

Miért zajos a PS4-em?

Két fő oka lehet annak, hogy a PS4 sok zajt csap: a merevlemez-meghajtó vagy a hűtőventilátor.

A PS4 merevlemeze

A PS4 merevlemeze a PS4 zajának egyik fő oka. Ez többnyire akkor fordul elő, amikor a tányérok pörögnek, miközben adatokat keresnek. A merevlemezből származó hangos zajok rossz jelek.

Ez annak a jele, hogy a merevlemez meghibásodott. Ezt a problémát azonnal kezelni kell, amint észreveszi.

Hűtőventilátorok

Ezek a leggyakoribb okai a PS4 zajának. A ventilátorok azért mozognak, hogy hűtsék a rendszert a konzol, a processzor és az alaplap által termelt hőtől.

Ha a hűtőventilátor laza, poros vagy gyenge, az bizonyos zajokat okoz. A zajok hangosak lehetnek, és ugyanakkor a PS4 nem hűti a szükséges mértékben a rendszert. Ennek következtében túlmelegedés miatt le fog állni.

PS4 konzol

A PS4 konzol hangokat adhat, ha az alkatrészek lazák vagy rezegnek a PS4 vázához képest. A zaj felerősödik a konzolból, ha a PS4 nem megfelelően van elhelyezve a helyén.

Öreg vagy törött PS4

A PS4 idővel felhalmozódik a por, a szösz és a háziállatok szőre. Ez blokkolja a PS4 különböző alkatrészeit. Ennek eredményeképpen ezek az alkatrészek nem működnek megfelelően.

A por által könnyen érintett alkatrészek közé tartoznak a ventilátorok és az alaplap.

A régi vagy törött PS4 alkatrészei idővel meglazulhatnak. Mások hosszú használat után elhasználódnak. Ennek eredményeképpen növelik a PS4 által keltett rezgéseket és zajokat.

A legtöbb esetben ez az oka annak, hogy a PS4 hangoskodni kezd. A por és az elvesztett alkatrészek problémát jelentenek, amikor a PS4 hangoskodik.

Hogyan állíthatom meg, hogy a PS4 hangos legyen?

Amint azt már megbeszéltük, a PS4 zajának különböző okai vannak. Mindegyik probléma más-más megoldást igényel. Ha a probléma a ventilátorral van, akkor a ventilátorral kell foglalkoznia, nem pedig más alkatrészekkel.

A következők a legjobb módszerek arra, hogy eltüntesse a zajt a PS4-ről.

1. Vizsgálja meg és azonosítsa a zaj forrását

Ez a legfontosabb lépés a PS4 zajproblémáinak orvoslásában. A zaj különböző okait azonosítottuk. Mielőtt bármilyen megoldást alkalmazna, meg kell győződnie arról, hogy a megfelelő problémát oldja meg a PS4-ről.

Először is kezdje azzal, hogy meghallgatja a PS4-ből hallható zaj jellegét. Derítse ki, honnan jön a zaj.

Azt fogja tudni, hogy a ventilátorok jelentik a problémát, ha a zaj a ventilátor környékéről jön. Ismétlem, ha azt veszed észre, hogy a PS4 leáll a túlmelegedés miatt, akkor a ventilátorral van a probléma. Nem hűti megfelelően a PS4-et.

Ha zörgő hangokat hall a PS4 belsejéből, akkor jó eséllyel meglazult alkatrészekről van szó.

A másik oldalon a Whining zaj a merevlemezből származhat. Ez a zaj túl hangos lehet, és a PS4 bekapcsolásakor vagy játék közben kezdődhet. A hang nem szűnik meg, amíg ki nem kapcsolja a PS4-et.

2. Helyezze a PS4 ventilátorát egy jól szellőző helyre, hogy elegendő levegő jusson be

Amikor a PS4 melegedni kezd, a ventilátor beindul. A ventilátorok gyorsabban pörögnek, hogy a rendszerben lévő forró levegőt kiürítsék. Ha a PS4 túl forró, és a ventilátor nem tudja kiüríteni az összes hőt, akkor extra gyorsabban pörög, és a szokásosnál hangosabb hangokat ad.

Ha tehát valami akadályozza a PS4 konzolját vagy a ventilátorokat, távolítsa el. Győződjön meg róla, hogy semmi sem akadályozza a PS4 rendszer légáramlását.

Tegye a PS4-et olyan helyre, ahol elegendő légáramlás éri. Ha lehetséges, hagyjon elegendő helyet a PS4 oldalai és hátulja körül.

Mellett ne takarja le a PS4-et semmilyen anyaggal, például táskával, kabáttal vagy törölközővel. Ne halmozzon tárgyakat a PS4 tetejére sem. Továbbá ne essen kísértésbe, hogy a PS4-et egy szekrénybe tegye.

A cél az, hogy a PS4 ventilátorán keresztül elegendő légáramlás legyen. Ez biztosítja, hogy ne legyen megerőltető a PS4 hűtése.

3. A PS4 rendszerproblémáinak kijavítása

Ha a játékadatbázis sérült, az nyomást gyakorol a CPU-ra. Ez az egyik oka annak, hogy a merevlemez meghajtója hangoskodni kezd. Emellett a CPU túlmelegedni kezd.

Ugyanez a probléma akkor is jelentkezik, ha a játékokat helytelenül telepítette. Elkezd hibásan működni. Ennek eredményeképpen hatalmas terhelést jelent a CPU számára. Ennek eredményeképpen túlmelegszik.

Amikor a rendszer túlmelegszik, az a ventilátorra hárítja a terhelést. Ahogy a ventilátor megpróbálja lehűteni a rendszert, a normálisnál nagyobb zajt csap.

Az adatbázis és a játékok kezelése tehát megoldja a problémát. Ha a probléma továbbra is fennáll, telepítse újra a PS4 rendszerszoftverét. Így biztos lehet benne, hogy a probléma nem a rendszer hibájából adódik.

4. Dolgozzon a PS4 testének belsején

Ha a PS4 jól szellőző helyre helyezése és a rendszerproblémák megoldása nem oldja meg a problémát, akkor jobb megoldást kell keresnie. Ki kell nyitnia a PS4-et, és foglalkoznia kell azokkal az alkatrészekkel, amelyek a hallott zajokat okozzák.

Mire lesz szüksége a PS4-test problémáinak kezeléséhez

Ha a PS4 belső problémáinak kezeléséről van szó, biztosítania kell, hogy minden szükséges eszközzel rendelkezzen. A megfelelő szerszámokat kell használnia a PS4 megnyitásához, tisztításához és bármi máshoz, amit a PS4-ben szeretne elvégezni.

Ha rossz szerszámokat használ, ahelyett, hogy megoldaná a problémákat, még több problémát okozhat a PS4-ben.

Az, hogy mire van szüksége, attól is függ, hogy milyen problémát szándékozik megoldani. A problémák többsége azonban közös, és minden hasonló megoldást igényelne.

A következőkben néhány olyan közös dolog következik, amire szükséged van, amikor a PS4-test problémáinak megnyitására és megoldására gondolsz.

T8: Egy dolog biztos, hogy meg kell szabadulnod a portól a PS4-edről. És ahhoz, hogy hatékony munkát végezzen, szüksége lesz a T8-ra, hogy kicsavarja a konzolját, mielőtt ezt megteszi. Itt van szükséged a T8 használatára. A T8 elérhető az Amazonon. Kattintson ide, hogy ellenőrizze az árát, és még ma megvásárolja.

Vízálló & Porálló védőburkolat: Óvatosnak kell lenned mindenben, amit a PS4-eddel csinálsz. Meg kell védened a port és a vizet attól, hogy bejusson a konzolodba. Ez az oka annak, hogy szükséged lesz egy porálló 7 vízálló borításra. A fedelet az Amazonon lehet megvásárolni. Kattintson ide a legfrissebb ár megtekintéséhez, és vásárolja meg még ma.

Canned Air: Miután kinyitotta a PS4-et, megfelelő termékeket kell használnia a por eltávolításához. Sajnos nem minden pormentesítő termék működik jól. De a Canned air kiváló munkát fog végezni. A konzervlevegő az Amazonon kapható. Kattintson ide az árának megtekintéséhez és megvásárlásához.

Padok: A párnák javítják a levegő áramlását a PS4-hez. Emellett csökkenti a porfelhalmozódást is. Ez azt jelenti, hogy a ventilátorod nem fog megerőltetni a PS4 rendszer hűtése. A párnák az Amazonon is megvásárolhatók. Kattintson ide a megvásárlásukhoz.

Mihelyt megvan minden, amire szüksége van, elkezdheti kezelni a PS4-ből származó zajok okait.

Tisztítsa meg a PS4 alkatrészeit és távolítsa el az összes port

A PS4 kinyitása után az első dolog, amit meg kell tennie, az a hűtőventilátor tisztítása. Sok por halmozódik fel a ventilátor körül.

Amikor a por felgyülemlik, eltömődik a ventilátor körül. Ennek eredményeként a PS4 hangos zajjal fut.

A hűtőventilátor tisztítása egyszerre két problémát is megold. Megszünteti a zajt és kijavítja a PS4 túlmelegedését.

Ha nem tisztítja meg a PS4-ről a felgyülemlett port, akkor a rendszerét is kockáztatja. A por könnyen károsíthatja a PS4 alaplapjának más alkatrészeit.

A PS4 processzora egy másik alkatrész, amelyet meg kell tisztítania. Ez a PS4 szíve. És ha poros, túlmelegszik vagy romlik a működése.

A PS4 tisztításakor ügyeljen arra, hogy minden port eltávolítson. A legfontosabb, hogy a por eltávolításához a konzervált levegőt használja.

Ha azonban nem bízik ebben a munkában, hagyja, hogy szakember végezze el. Ne kockáztassa, hogy az egész PS4-rendszere megsérüljön.

Hőpaszta cseréje

Ezt még a legtöbb technikusnak is eszébe jut. A hőpaszta cseréje azonban lenyűgöző eredményeket fog hozni.

Néha mindent megteszel, hogy csökkentsd a PS4 zaját, de úgy tűnik, mégsem működik semmi. Minden port és állatszőrzetet letakarítasz a rendszeredről, de az még mindig túlmelegszik.

Ha ez történik veled, cseréld ki a hőpasztát. Ez egy megbízható megoldás. Az új hőpasztával a CPU nem melegszik túl.

Valamint azonban, mielőtt ezt a lehetőséget választanád, győződj meg róla, hogy az összes többi technikát is kipróbáltad. Ez legyen az utolsó lehetőséged, és biztos, hogy működni fog ott, ahol a többi technika kudarcot vallott.

5. Hibás merevlemez cseréje

Ha azt gyanítja, hogy a merevlemez a probléma, akkor minél hamarabb meg kell javíttatnia. Ha a merevlemez meghibásodott, hangos kattogó hangot ad ki. Ez különösen akkor fordul elő, ha fizikai sérülés okozza a problémát a merevlemezen.

Azért, hogy ezt a problémát egyszer és mindenkorra megoldja, frissítenie kell a merevlemezt. Cserélje ki a régi meghajtót egy újjal.

Hogyan védheti meg a PS4-et a portól

Minden erőfeszítés rögzítése után meg kell győződnie arról, hogy a szennyeződés nem talál utat a PS4-hez. Mint említettük, a por az egyik fő oka a PlayStationből hallható zajoknak.

A PS4 por elleni védelmének egyik legjobb módja egy porálló borítás megvásárlása. Ez tökéletes módja annak, hogy távol tartsa a port és a szennyeződéseket, miközben elegendő mennyiségű levegő áramlik a konzolhoz.

A porálló borítás vásárlásakor célszerű vízálló borítást választani. A fedelek az Amazonon kaphatók. Kattintson ide a megtekintéshez és a vásárláshoz. Mondjon búcsút a por bejutásának a PS4-hez.

A fedél jó védelmet nyújt a PS4-nek. Hosszabb élettartamot is biztosít.

Mi van, ha semmi sem működik?

Ha már mindent kipróbáltál, amit ebben a cikkben tárgyaltunk, de semmi sem működik, itt az ideje, hogy új PS4-et szerezz magadnak. Az egyetlen magyarázat a problémádra az lehet, hogy a PS4 teljesen elromlott.

Mint minden más elektronikai eszköznek, a PS4-nek is megvan az élettartama.

Ha a játékgéped nagy zajt csap, és úgy tűnik, semmi sem működik a javítására, nem kell tovább pazarolnod rá a pénzt. Menj az amazonra, és ajándékozd meg magad egy új PS4-gyel.

Búcsúzás

A PS4-edből származó vicces és túlzott zajok annak a jelei, hogy baj van vele. A legtöbb esetben a probléma általában a por, ami elzárta a ventilátorokat. Ennek következtében megerőlteti a PS4 rendszerének hűtését.

A por azonban nem az egyetlen probléma. A merevlemez és a PS4-ed elveszett alkatrészei a vártnál hangosabb zajokat adnak.

Azért, hogy megszabadulj a zajoktól, meg kell oldanod ezeket a problémákat. Először is kezdje a PS4 megvizsgálásával, hogy azonosítsa a probléma forrását. Ha már biztos vagy benne, hogy mi okozza a zajt, akkor továbbléphetsz és kijavíthatod.

A CPU kinyitásakor győződj meg róla, hogy a megfelelő eszközöket használod. Szerezze be a cikkben ajánlott szerszámokat az Amazonról. Ez biztosítja a CPU védelmét.

A különböző technikákat alkalmazza a PS4 különböző problémáinak megoldására, majd vásároljon porálló borítást, hogy megvédje a PS4-et a jövőbeli problémáktól.

De ha semmi sem segít az összes említett technika alkalmazása után, menjen előre, és vásároljon egy új PS4-et az Amazonról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.