JUSTICE LEAGUE

*CUT TO THE CHASE*

MEGJEGYZÉS: Ezt a spoilert Jeremy
küldte be

A film azzal kezdődik, hogy Clark Kent/Superman (Henry Cavill) kamerás felvételeit két gyerek rögzíti. Éppen az egyik hősies küldetése után készítenek vele interjút. Az egyik gyerek megkérdezi Supermant, hogy mi a kedvenc dolga a Földön. A felvétel elvágódik, mielőtt ő válaszolna.

Hónapokkal később Gotham Cityben járunk. Egy férfi a háztetőn épp most követett el egy rablást. Meglátja Bruce Wayne/Batmant (Ben Affleck), aki egy vízköpőre ül, mielőtt átugrik és megküzd a férfival. Batman egy párkányon lógatja a férfit, és a férfi félelmét kihasználva előcsalogat egy Parademon nevű lényt. Batman addig harcol a Parademonnal, amíg egy hálóval csapdába nem ejti. A lény pillanatokkal később felrobban, és három, a falra égett dobozt hagy maga után. Alfred (Jeremy Irons) ezt a monitoron keresztül látja. Azt mondja Batmannek, hogy ideje összeszedni a csapatát.

Az emberek szerte a világon még mindig gyászolják Supermant a halála után. Martha Kent (Diane Lane) elköltözött otthonról, míg Lois Lane (Amy Adams) egyre magányosabbnak érzi magát.

Londonban egy rablócsapat bankrablást rendez, és közben túszokat ejt. Diana Prince/Wonder Woman (Gal Gadot) elindul, hogy megállítsa őket. A rablók vezetője azt tervezi, hogy egy bombával visszavezeti a várost a sötét középkorba, de Wonder Woman-nek sikerül visszavágnia, és az égbe dobni a bombát, ami felrobban. A vezér ezután megpróbálja lelőni az összes túszt, így Wonder Woman elfut, és a kesztyűjével hárítja az összes golyót. Ezután összecsapja a kesztyűket, hogy legyőzze a vezért.

Bruce egy izlandi kisvárosba utazik, hogy megtalálja Arthur Curry-t, alias Aquamant (Jason Momoa). Bruce egy kocsmában talál rá, és pénzt ajánl neki, hogy menjen vele, de Arthur visszautasítja, és elindul az óceánba, hogy távozzon.

Bruce hazamegy, hogy megbeszélje a dolgokat Alfreddel. Miután nem volt szerencséje Arthurt bevenni a csapatba, a másik lehetősége Victor Stone/Cyborg (Ray Fisher), akit halottnak hisznek, és Barry Allen/The Flash (Ezra Miller).

Barry meglátogatja apját, Henry-t (Billy Crudup) a börtönben, miután lecsukták, mert állítólag megölte a feleségét, amikor Barry még gyerek volt. Henry azt akarja, hogy Barry élje a saját életét, és ne látogassa többet, mert nincs reménye, hogy valaha is kijut onnan.

Themyscira szigetén az amazonok egy Anyaszelencének nevezett kockát őriznek. A Dobozra egy sugár esik, és egy csapat Parademon ereszkedik le vezetőjükkel, Steppenwolffal (Ciaran Hinds). Megpróbálja elvenni az Anyadobozt, aminek hatására az amazonok visszavágnak. Megölnek néhány Parademontot, de Steppenwolf lecsap a fejszéjével, hogy megöljön néhány amazont. Hippolyta királynő (Connie Nielsen) megpróbálja elvenni az Anyaszelencét Steppenwolftól, de neki sikerül magához vennie. Hippolyta ekkor közli a tábornokkal, hogy tüzet kell gyújtaniuk egy templomban, mert Diana tudni fogja, mit jelent. Hippolyta meggyújtja az égő nyilat, és Diana meglátja a hírekben.

A Star Labs-ben Silas Stone (Joe Morton) otthagyja a munkáját, és hazamegy Victorhoz. Victor bujkál, miután mindenki azt hitte, hogy meghalt, és aggódik, hogy az új külseje miatt mindenki szörnyetegnek fogja látni.

Diana elmegy megkeresni Bruce-t. Egy tó mellett sétálnak, miközben a nő elmeséli neki Steppenwolf és az Anyadobozok történetét. Három Anyadoboz van, és ha egyesítenék őket, Steppenwolf létrehozná Az Egységet, ami elpusztítja a bolygókat és átformálja őket Steppenwolf szülőbolygójának pokollá. Réges-régen az amazonok, az atlantisziak és a Zöld Lámpások összefogtak, hogy harcoljanak Steppenwolf és serege ellen, elküldték és megőrjítették. Az amazonok megtartották az egyik Szelencét, az atlantisziak pedig egy másikat, míg a harmadikat az emberek titokban tartották, hogy senki ne essen kísértésbe az erejének hasznosítására. Ahogy Bruce és Diana elsétálnak, Cyborg a közelből figyeli őket.

Bruce megtalálja Barry rejtekhelyét Central Cityben. Bár tudja, hogy ki Barry valójában, Barry tagadja, amíg Bruce el nem dob egy batarangot, amit Barry gyorsan elkap. Rájön, hogy Bruce Batman, Barry beleegyezik, hogy csatlakozzon hozzá. Visszarepíti őket, hogy találkozzanak Dianával.

Cyborg kapcsolatba lép Dianával Bruce számítógépén keresztül a Batcave-ben. Megegyeznek, hogy egy elszigetelt helyen találkoznak, hogy Diana megpróbálja meggyőzni Cyborgot, hogy csatlakozzon hozzájuk, de ő elrepül, mielőtt bármibe is beleegyezne.

A tengeren egy halász szörnyű viharba kerül. Arthur megmenti őt, és elviszi a kocsmába egy kis whiskyért. Arthur észreveszi a zöld ragacsot az üvegpalackon. Elhagyja a tavernát és visszamegy Atlantiszra. Mielőtt azonban visszatérne, Steppenwolf és a Parademonok lejönnek, és elviszik a második Anyaszelencét, miközben megölnek néhány atlantiszi lakost. Mera (Amber Heard) megpróbál közbelépni, amikor Arthur lejön, de az Anyadoboz eltűnik.

Jim Gordon (JK Simmons) rendőrfőnököt egy sor civil emberrablásra riasztják. Elküldi a Bat Signal-t, hogy kapcsolatba lépjen Batmannel. Csatlakozik hozzá Wonder Woman és Flash, majd Cyborg, Gordon elmondja nekik, mi történt, és négyen elindulnak, hogy megmentsék a civileket.

Steppenwolf és a Parademonok a harmadik Anyadoboz helyét próbálják kiszorítani túszaikból. Az egyik túsz Silas, aki valójában az Anyadoboz erejét használta arra, hogy Victor balesete után újraéleszthesse Victort. Cyborg kezdeményezi a támadást Steppenwolf ellen, míg Flash kiszabadítja a túszokat. Flash újra csatlakozik Wonder Womanhez és Cyborghoz, akik a Parademonok ellen harcolnak, míg Batman ráveszi Nightcrawlerét, hogy lőjön a lényekre. Steppenwolf elmenekül, és feltöri a Gotham City kikötője alatti alagutat. Ahogy a víz lezúdul, Aquaman bejön és megállítja a víz terjedését.

Visszatérve Bruce otthonába, Cyborg elárulja, hogy a Star Labs tartotta az Anyadobozt. Bruce-nak az az ötlete támad, hogy az Anyadoboz erejét felhasználva feléleszti Supermant, hogy segítsen legyőzni Steppenwolfot. Diana nem ért egyet a tervvel, mert attól tart, hogy Superman ugyanúgy visszatérhet, mint ahogy Zod visszatért Doomsdayként. Ennek ellenére úgy döntenek, hogy megpróbálják az ötletet. Barry és Victor elmennek a temetőbe, hogy kiássák Superman sírját.

A Liga a kriptoni hajóhoz megy a Dobozzal és Superman testével. Flash a távolból rohan, hogy feltöltse a dobozt, amikor az a vízbe ér. Működik és Superman visszatér az életbe. Azonban úgy tűnik, nem emlékszik arra, hogy ki ő. Kirepül a hajóból, a többiek pedig utána mennek. Röntgenlátásával átvizsgálja őket, miközben Cyborg védelmi rendszere magától aktiválódik. Egy lövést lő Supermanre, aminek hatására az rátámad a többiekre. A Liga megpróbál védekezni, amikor a férfi közel kerül ahhoz, hogy megölje őket. Megállítják őket, amikor Lois a helyszínre érkezik. Superman megnyugszik és elrepül Loisszal. Hogy a dolgok még rosszabbra forduljanak, Steppenwolf elviszi az utolsó Anyadobozt a hajóról.

Clark és Lois a régi gyerekkori otthona előtt vannak. Még mindig túlterheltnek érzi magát, miután visszahozták az életbe, de Lois meggyőzi, hogy a többi hősnek és a világ többi részének szüksége van rá. Pillanatokkal később Martha hajt fel, és odarohan, hogy megölelje Clarkot.

Steppenwolf összehozza az összes Dobozt, hogy elkezdődjön Az Egység. Minden körülötte égni és bomlani kezd. A Liga megjelenik, hogy megkezdődjön a végső leszámolás. A Parademonok utánuk mennek, de a Liga lemészárolja őket. Cyborg megpróbálja szétválasztani a Dobozokat, Steppenwolf pedig megpróbálja széttépni. A Flash gondoskodik egy közeli civil családról, akiket majdnem elkap a káosz, azzal, hogy gyorshajtással biztonságba helyezi az autójukat. Superman megérkezik és csatlakozik a harchoz, segít Cyborgnak szétszedni a Dobozokat. Steppenwolf feldühödve megpróbál maga végezni velük, de Superman a jég leheletével megfagyasztja Steppenwolf fejszéjét, így Diana kardjával szét tudja törni azt. Az immár legyengült és megzavarodott Parademonok megérzik Steppenwolf félelmét, és elkezdik széttépni őt, miközben visszaküldik őket a világukba.

Később a hősök visszatérnek az otthonukba. Barry munkát kap a Central City törvényszéki osztályán, és ezt a büszke Henryvel is tudatja. Victor az apjával dolgozik a Star Labs-ben. Arthur visszatér Atlantiszra, hogy betöltse királyi szerepét. Bruce, Diana és Alfred egy elhagyatott épületben keresgélnek, hogy létrehozzák az Igazság Csarnokát. Lois ezután cikket ír arról, hogy ismét van remény odakint. Az utolsó dolog, amit látunk, hogy Superman felrepül az égbe Metropolis felett.

Középső stáblista jelenet: Superman és Flash versenybe kezd, hogy ki a gyorsabb, és fogadást kötnek, hogy ha Flash veszít, akkor meg kell hívnia a többieket villásreggelire, ha pedig nyer, akkor elmondhatja mindenkinek, hogy legyőzte Supermant.

Post-Credits jelenet: Lex Luthor (Jesse Eisenberg) megszökött a börtönből, és egy csalit hagyott a cellájában. A jachtján meglátogatja Slade Wilson/Deathstroke (Joe Manganiello). Lex felveti Slade-nek az ötletet, hogy hozzák létre saját kis csapatukat (a Végzet Légióját).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.