Post Views: A hírhedt Ördögfa a Bernards Township Liberty Corner nevű részén található Liberty Corner részen

A hírhedt Ördögfa.
Ez a kép a 90-es években készült. Fiú, a terület megváltozott.

UPDATE:

Látogasson el hozzánk online pénteken, október 30-án este 9 órakor, amikor a Matt Ryan és Will Cook alkotta filmes csapat csatlakozik Mr. Helytörténethez, és megvizsgálja a paranormális tevékenységeket az ördögfa és a közeli farmház körül – Részletek

Az ördögfa története folytatódik, mivel a “Haunted Roots” című dokumentumfilm megnyerte az amerikai Golden Picture International Film Festival legjobb dokumentum rövidfilmjét.

Ördögfa – Több mint egy fa

Mi és a barátaim mind azt fontolgattuk, hogy felmegyünk az Ördögfához. Egyszer már voltam ott fent, és akkor egy igazán furcsa dolog történt. November vagy december körül lehetett, amikor először meséltek nekem a hegyekben lévő Ördögfáról. Azt mondták: “Ne nyúlj hozzá, mert valami történni fog veled vagy az autóddal”. Pedig épp akkor szervizeltettem az autómat, és új ventilátorszíjat szereltettem be. Felmentünk a fához, és észrevettük, hogy az összes hó elolvadt körülötte. Miután megérintettük a fát, és visszatértünk az útra, egy fekete teherautó nagyon fényes fényekkel őrült módon elkezdett követni. 85 mérföld/órás sebességgel haladtam a nagyon kanyargós úton. Nagyon megijedtem. Hirtelen, ahogy a teherautó fényei és a teherautó eltűntek, a ventilátorszíjam elpattant, és félre kellett húzódnom (vonakodva). Megijedtem, de megkönnyebbültem, hogy mindennek vége.

Aztán éppen a múlt héten mentünk fel a fára egy csomó barátommal. Mindannyian felmentünk és megérintettük a fát. Még polaroidot is csináltunk a fáról vakuval. Mire visszaértünk a kocsihoz a kép előhívódott. Meglepetésünkre egy piros ruhás hölgy volt a fa jobb oldalán, aki egy barna huroknak látszó valamin lógott. Mindannyian nagyon megijedtünk. Meg voltunk döbbenve. Tervezzük, hogy hamarosan visszamegyünk oda.

Személyesen nem hiszem, hogy valaha is lincselő eszközként használhatták volna – a fa alatti talaj túlságosan egyenetlen. De sosem lehet tudni…?

Történet #2

Nem messze a Chimney Rocktól van egy fa, amelynek elég nagy története van. Minden jel szerint legalább kétszáz éves, és mind elhelyezkedésében, mind megjelenésében feltűnő. Egy hosszú országút kanyarjában áll. Különböző legendák övezik a fát, többek között az, hogy egykor a KKK helyi csoportja “akasztófaként” használta (igen, voltak, és valószínűleg még mindig vannak ilyenek). Ma már lehetetlennek tűnik, de a hegyvidéki fekvése a múltban valószínűleg sokkal eldugottabb volt, mint most. A múltban tettek néhány kísérletet a fa kivágására – a tövénél mély sebhelyeket visel -, és persze legendák keringenek arról, hogy mi történhetett azokkal, akik megpróbálták a fát ledönteni. Ma a fa magántulajdonban van, de kínosan vandál módon rongálják. Mindenféle palackok és konzervdobozok hevernek a környéken. Valami tréfamester még egy “hurkot” is tett az alacsony ág köré. Személy szerint nem hiszem, hogy valaha is lincselő eszközként lehetett volna használni – a fa alatti talaj túlságosan egyenetlen. De sosem lehet tudni…?

A gazda, aki meggyilkolta a családját

A helyiek szerint, akik a legendáról mesélnek, úgy tűnik, Bernards Township környékén mindenkinek van egy története. Az egyik történet szerint egykor egy farmer megölte az egész családját, majd a fához ment, hogy felakassza magát. Mások szerint számos öngyilkosság és gyilkosság történt a fa körül.

Vélhetően bárki, aki megpróbálja kivágni a szentségtelen tölgyet, idő előtt véget ér, mivel az elátkozottá vált. Azt mondják, hogy a helyszínen megöltek lelkei természetellenes meleget adnak a fának, és még a tél közepén sem esik körülötte hó.

Az évek során számos kísérlet történt a kivágására. A fa teljesen egyedül áll egy nagy mező közepén. Törzsét balták és láncfűrészek erősen megrémítették, egyes sebek elég réginek tűnnek. Hogy miért nem sikerült még senkinek kivágnia a gonosz tölgyet, azt nem tudjuk biztosan megmondani. Azt sem tudjuk, mi lett azokkal, akik megpróbálták.”

Haunted Roots with Mr Local History Project

Egy helybéli így jellemezte az Ördögfát: “Van egy nagy mező, és közvetlenül az út mellett van a fa. Ez az egyetlen dolog a mezőn. Állítólag ez egy kapu a pokolba, és egy őr őrzi. Egy régi fekete Ford vagy Chevy pick-upot vezet, és egy bizonyos pontig üldözni fog az úton. Az egyik pillanatban fényszórókat látsz, a következőben pedig semmit – az autó egyszerűen eltűnik.”

Egy másik helybéli azt mondja, hogy az Ördögfa eredendő szentségtelensége az emberek által elkövetett gonoszság eredménye, és semmi természetfeletti.”

A KKK

“Az Ördögfa mitológiájában van egy nagyon gonosz igazság. Egy időben Bernards Township volt a KKK egyik központi központja New Jerseyben – sok tüntetést tartottak városunkban, és sok gyűlést tartottak a hegyekben. A KKK politikájának megfelelően gyakran “meglincselték” a helyi afroamerikaiakat, hogy példát mutassanak, nemcsak más afroamerikaiaknak, hanem elvi és elszántsági példaként is.”

Az Ördögfa azokban az időkben, mielőtt a fejlesztések pestisként terjedtek volna a hegyekben, elvontabb volt. Az erdők és mezők egy nagyon elszigetelt részén ült, távol a rendőrség kíváncsi szemeitől. Az Ördögfa volt a helyszíne a KKK számos gyűlésének és akasztásának. A fa körüli gonosz energia azoknak a halott férfiaknak és nőknek a lelkéből származik, akiket ez az aljas szervezet ölt meg. Ha megnézzük a képet, a bal szélső ág szinte párhuzamosan nyúlik a földdel. Ez volt az akasztófa ága. Elég hátborzongató és igaz dolog. Amikor a hold teljes vörös arató hold, és a szél épp megfelelően fúj, úgy néz ki, mintha testek lógnának az ágról, lassan ringatózva a szélben.”

Mike megjegyzései:
Ez egy baljós kinézetű fa. Egy nyílt mezőn van, ahol csak a fa van. Valószínűleg régen eldugottabb volt, mivel az úttól kicsit távolabb van néhány ház. A furcsa az volt, hogy nem volt hó a fa körül. A biztonság kedvéért mindig visszamentünk a teherautóhoz, amikor láttuk, hogy fényszórók jönnek az úton. John keze a semmiből elkezdett vérezni, amikor másodszor is megközelítettük a fát. John pedig halálra rémített azzal, hogy ok nélkül sikoltozott.

Más mesék

Az évek során a Liberty Cornerben lévő Ördögfáról hallott mesék közül csak néhányat:

A pokol kapuja.
 • A kezed feketévé válik, ha megérinted a fát.
 • A kezedből fejszék hullanak ki, ha megpróbálod kivágni a fát.
 • A “fa őrzője” utánad jön fehér kisteherautóján.
 • A fa előtt lévő kő a pokol kapuja.
 • A fa és a kő meleg, és soha nem gyűlik hó a tövében.
 • gyerekeket dobtak le a fa ágairól.
 • A klán embereket akasztott a fára.
 • Farmer Nick megölte a családját a fánál.

Van egy megosztani valója? Tegye hozzá alább.

Nézze meg a hozzászólásokat. Nagyon viccesek.

Nézd meg A horror a hegyekben – 6 helyi mese a sötét oldalról

Kiegészítő információk

 • A horror a somerseti hegyekben – 6 helyi mese a sötét oldalról
 • A Blairsden Estate rejtélyei – Az apácák!
 • Furcsa New Jersey – Ördögfa
 • Wikipedia Ördögfa
 • 1. történet – Kirk Sporman
 • 2. történet – Colin J. Vozeh

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.