A Yosemite Nemzeti Park márciusi, áprilisi, májusi vagy június eleji látogatása nagyszerű időszak a park meglátogatására. A korai tervezés segít.

Mit érdemes figyelembe venni, ha a tavaszi látogatáson gondolkodik:

  • Travel ~ az utak általában tiszták, de előfordulhat havazás
  • Crowds ~ a népek általában a Yosemite Valleyben csoportosulnak
  • Trails & paths ~ lehet sáros vagy latyakos, de újra tiszta lesz
  • Daylight hours ~ közeledik az év leghosszabb napja!
  • Az időjárás & mit vegyünk fel ~ készüljünk fel mindenre
  • Túrák, programok, & létesítmények ~ néhány dolog még zárva lesz a szezonban

Utazás

NPS útviszonyok: Valószínű, hogy a Glacier Point Road (a Badger Pass után) még mindig zárva van május elejéig, és a Tioga Road is zárva van május közepéig vagy végéig. 2016: A Mariposa Grove helyreállítás miatt zárva van, és várhatóan 2017 júniusa körül nyílik meg újra.

A vezetés:

A 140-es út, az All Weather Route használata nagyszerű választás minden olyan ember számára, aki tavasszal Yosemite-ba hajt. A Merced folyó kanyonját követve, amikor a folyó megtelt, a pipacsok virágoznak, vagy a vörös bimbófák virágoznak, nagyszerű módja az utazás megkezdésének.

Más vezet:

A Yosemite Area Regional Transportation System (YARTS) nagyszerű lehetőség azok számára, akik nem akarnak maguk vezetni a Yosemite-be. Mariposában vagy El Portalban parkolj le az autóddal, és a fizetős busszal menj a Yosemite Valleybe. Lehet, hogy valamelyik városban szeretne megszállni, és egy napra ellátogatni a Yosemite-völgybe, vagy egy-két éjszakára otthagyni az autóját, és a Yosemite-völgyben maradni.

Tegyen egy túrát valamelyik átjáróvárosból. Nézze meg, hogy milyen túrák indulnak, mivel némelyik szezonális vagy csak hetente egyszer vagy kétszer. Túralehetőségek A kapuvárosok közé tartozik 120: Groveland, 140: El Portal, Midpines, Mariposa, és 41: Fish Camp, Oakhurst.

Tömegek

A tömeg a tavasz beköszöntével növekszik. Mindenki látni akarja a Yosemite híres vízeséseit a csúcson. A vízhozam abszolút csúcsára májusban vagy június elején lehet számítani, de ez minden évben változik.

Itt van a Yosemite-vízesés aktuális webkameraképe. WEBCAM Itt van egy videó 2012. május 14-én. http://halfdome.net/yosfalls/2012/fal… Várható, hogy a szezonális Yosemite Fall a legtöbb évben júliusra vagy augusztus elejére kiszárad.

Trails & paths

Két nyomvonal van, amely tavasszal nyitva van (a Mist Trail második része és a Four Mile Trail), de minden más egész évben nyitva van. A Valley Loop Trail egy részén végigsétálva szépen el lehet tölteni a nap egy részét; májusban keresse a virágzó dogwood fákat.

A kerékpárkölcsönzők általában tavasszal nyitva vannak. Indulás előtt szerezzen be egy kerékpáros útvonaltérképet.

A Tükör-tónak elég vize van ahhoz, hogy általában a Half Dome tükörképét láthassa a Tenaya Creek e széles pontján. (A Mirror Lake nem egy tó; ez egy széles folt a Tenaya Creek-en.) Sétálj vagy kerékpározz erre a nagyszerű tavaszi kilátópontra.

Nappali órák

Mindenképpen ellenőrizd a napfelkelte & napnyugta idejét. Ne feledje, hogy a Yosemite-völgy egy völgy, ezért korán elveszíti a napfényt. A völgy keleti végén (Curry Village / HalfDomeVillage, kempingek, Happy Isles) nagyon kevés a napfény.

www.SunriseSunset.comwill segít meghatározni a napfényes órák pontos számát.

Az időjárás & mit vegyen fel

A hivatalos előrejelzés az NPS honlapon általában a legpontosabb. Az aktuális út/időjárás felvételének felhívása jól működik. 209-372-0200 A völgyben az átlagos márciusi csúcshőmérséklet 50 fok felett lehet, a mélypontok pedig alig fagypont felett. Májusban a legmagasabb hőmérsékleti értékek inkább a 70-es években valószínűsíthetőek, és napos, felhős vagy akár esős napok is előfordulhatnak.

Klíma & Időjárási adatok

Viseljen rétegeket. Hasznos lehet egy olcsó polár fleece kabát vagy pulóver. Ezt egészítse ki egy esőkabáttal vagy vízálló réteggel, különösen a vízesések közelében tett túrákhoz. Kora tavasszal hasznos lehet egy meleg sapka. Később tavasszal a látogatók a meleg délutánokon rövidnadrágot viselhetnek, este pedig újra bebugyolálhatják magukat.

A vízálló cipő segít, de ha óvatos, néhány helyen hagyományos cipőben vagy tízes cipőben is járhat. Vízesések közelében különösen óvatosnak kell lenni.

Túrák, programok, &komfort

A tavasszal valamikor a fee Valley Floor túra a zárt buszról a szabadtéri buszra változik. Az ingyenes Valley Shuttle járat közlekedni fog. A parkon kívüli túrák egynapos látogatókat fognak hozni.

Nézze meg az aktuális Yosemite Guide újságot, hogy milyen programokat kínálnak. Lehet, hogy részt vesz egy ranger-sétán, részt vesz egy fotóklinikán, vagy elmegy egy tábortüzes programra.

A legtöbb étkezési lehetőség nyitva lesz. Nézze meg a Yosemite Guide-ot.

A kerékpárkölcsönzők valamikor tavasszal nyílnak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.