11:30 UUR NXS ROOKIE MEETING, SPOTTER MEETING, & WILLEKEURIGE TREKKING

11:40 AM NXS QUALIFYING (MULTI-VEHICLE / TWEE ROUNDS)
12:45 PM NXS DRIVER / CREW CHIEF MEETING (MEDIA CENTER)
2:30 PM NXS DRIVER INTRODUCTIONS
3:00 PM NXS RACE (STAGES 20/40/82 LAPS = 200.9 MILES)

NXS = NASCAR XFINITY Series
SCHEDULE ONDERWIJS VOOR WIJZIGINGEN

Links naar race, training, kwalificatie resultaten (in pdf): (zullen worden toegevoegd zodra beschikbaar)

RACE RUNDOWN….Nieuws & Links

Austin Cindric behaalt eerste NASCAR Xfinity Series-overwinning in duel op The Glen: Opportunity klopte voor Austin Cindric nadat Kyle Busch door een mechanisch defect zaterdag uit de Zippo 200 op Watkins Glen International werd gehaald. En nadat Cindric en AJ Allmendinger in de laatste twee ronden van de NASCAR Xfinity Series race klappen uitdeelden, kwam Cindric – op versere banden – voor het eerst in zijn carrière als winnaar uit de bus. Na de post-race inspectie werd Allmendinger’s No. 10 Kaulig Racing Chevrolet gediskwalificeerd voor een overtreding van de achterste hoogte, waardoor Allmendinger naar de laatste plaats in het klassement zakte. Maar de fans verlieten het circuit met de herinnering aan een intense strijd tijdens de slotronden.(8-3-2019)

#22-Austin Cindric won de Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-race op Watkins Glen International. De zege is zijn 1e XFINITY-carrièrezege.
#20-Bell eindigde als tweede, gevolgd door , #7-Allgaier, #12-Blaney, #2-Reddick, #98-Briscoe, #00-Custer, #1-Annett, #9-Gragson, en #8-Preece.
#10-Allmendinger eindigde oorspronkelijk als tweede, maar werd gediskwalificeerd wegens een overtreding van de rijhoogte. Hij werd verplaatst naar de laatste plaats (37e).
Pole winnaar #18-Busch, leidde 22 ronden vroeg, maar brak een controle-arm voor het einde van de tweede fase en eindigde 32e.
Stage 1 werd gewonnen door #18-Busch.
Stage 2 werd gewonnen door #10-Allmendinger.
Er waren 9 leiding wisselingen onder 6 coureurs en 7 cautions voor 16 gele vlag ronden.
De gemiddelde snelheid van de race was: 88.611mph.

Race Fast Facts – Watkins Glen International
Austin Cindric won de 25th Annual Zippo 200 at The Glen, zijn eerste overwinning in 54 Xfinity Series races.
Dit is zijn eerste overwinning en 14e top-10 finish in 2019.
Dit is zijn eerste overwinning en eerste top-10 finish in twee races op Watkins Glen International.
Christopher Bell (derde) noteerde zijn tweede top-10 finish in twee races op Watkins Glen International.
Chase Briscoe (zevende) was de hoogst eindigende rookie.
Tyler Reddick leidt het puntenklassement met 32 punten voorsprong op Christopher Bell.
(NASCAR Integrated Sports Marketing)(8-3-2019)

QUALIFYING INFO, PRACTICE SPEED and ENTRIES

#18-Kyle Busch won de Busch pole voor de Zippo 200 NASCAR XFINITY Series race op Watkins Glen International met een snelheid van 124.054 voor zijn 1e pole van 2019, 1e op Watkins Glen en 66e uit zijn XFINITY carrière.
#22-Cindric start als 2e gevolgd door #12-Blaney, #20-Bell, #2-Reddick, #98-Briscoe, #10-Allmendinger, #8-Preece, #7-Allgaier en #19-Jones.
Coureur(s) die de race zullen missen: geen want er waren 37 ingeschreven voor 38 plekken.
Zie de kwalificatieresultaten op de pagina Kwalificatieresultaten (pdf) en de volledige startopstelling op de pagina Startopstelling (pdf).(8-3-2019)

Watkins Glen International – Kwalificatie Fast Facts:
Kyle Busch(i) won de Pole Award voor de 25th Annual Zippo 200 op The Glen met een ronde van 71,098 seconden, 124,054 mph.
Dit is zijn 66e pole in 350 NASCAR Xfinity Series-races.
Dit is zijn eerste pole en vijfde top-10 start in 2019.
Dit is zijn eerste pole in 11 races op Watkins Glen International.
Austin Cindric (tweede) noteerde zijn 16e top-10 start van 2019 en zijn eerste in twee races op Watkins Glen International.
Ryan Blaney(i) (derde) noteerde zijn eerste top-10 start op Watkins Glen International. Het is zijn eerste in één race dit seizoen.
Chase Briscoe (zesde) was de snelste kwalificerende rookie.
(NASCAR Statistieken)(8-3-2019)

Happy Hour (finale) training voor de Zippo 200 NASCAR XFINITY Series race op Watkins Glen International zit erop, na 80 geplande minuten, de top vijf, langzaamste en notities:
#18-Busch 121.862
#11-Haley 121.374
#22-Cindric 121.280
#10-Allmendinger 121.027
#12-Blaney 120.752
Slowest: #35-Gase 114.475 & #13-Finchum 110.701mph.
Meerste afgelegde ronden: #22-Cindric & #98-Briscoe, 33 ronden.
Beste 10 opeenvolgende ronde avg (van 3 coureurs): #22-Cindric, 120.340mph.
Zie de snelste snelheden, beste 10 opeenvolgende rondengemiddelde, gelopen ronden op de Happy Hour Practice speeds pagina (pdf).(8-2-2019)

De eerste training voor de Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-race op Watkins Glen International zit erop, na 50 geplande minuten de top vijf, langzaamste en notities:
Meerste afgelegde ronden: #98-Briscoe, 21
Beste 10 opeenvolgende ronde avg (van 0 coureurs): Geen enkele coureur reed 10 opeenvolgende ronden.
Noten: #00-Custer wrak en zal naar reserveauto verhuizen.
Zie de snelste snelheden, beste 10 opeenvolgende rondengemiddelde, gelopen ronden op de Eerste Oefensnelheden-pagina (pdf).(8-2-2019)

Inschrijflijst voor de Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-race op Watkins Glen International is gepost, 37 teams/rijders staan vermeld.
Doordat er 37 auto’s zijn ingeschreven, zullen alle coureurs de race halen.
Zie de volledige inschrijflijst op de Entry List (pdf)