Watkins Glen International
NASCAR XFINITY Series Race #20 av 33

Lördagen den 3 augusti 2019
Skemalagd grön flagg (ungefär): 15:26/et
varv/etapper: Det är en av de viktigaste punkterna för att kunna ta sig fram till en ny tidpunkt. Etapperna slutar på varv: 20/40/82

TELEVISION / RADIO / STREAMING

Televisionstäckning: Tid 15:00/et, NBC och streamad på NBC Sports Live (tillgänglig med inloggning hos deltagande TV-leverantör)
Radioövervakning (i etern och streamad): Motor Racing Network (MRN) / SiriusXM Satellite NASCAR (tillgänglig med prenumeration)

Veckenstidschema

På banan schema

Träningar:
Fredag, 2 augusti, kl. 12:35-13:25/et, TV-NBC Sports Live streaming;
Fredag, 2 augusti, kl. 14:05-15:25/et, TV-NBC Sports Live streaming.
Kvalifikation:
Lördag den 3 augusti kl. 11.40/et, TV-NBCSN.

Komplett schema för evenemanget (tider lokala för banan)

Fredag 2 augusti
7:30-9:30 NXS HAULERS ENTER (EQUIPMENT UNLOAD)
9:11:30 NXS ROOKIE MEETING, SPOTTER MEETING, & RANDOM DRAWING
12:35 PM-13:25 PM NXS 1ST PRACTICE
2:05 PM-3:25 PM NXS FINAL PRACTICE

Lördag, 3 augusti
9:30 AM NXS GARAGE OPEN
11:40 AM NXS QUALIFYING (MULTI-VEHICLE / TWO ROUNDS)
12:45 PM NXS FÖRARE/CHEFSMÖTE (MEDIA CENTER)
2:30 PM NXS FÖRARINTRODUKTIONER
3:00 PM NXS RACE (ETAPPER 20/40/82 VARV = 200.9 MILES)

NXS = NASCAR XFINITY Series
Planet kan ändras

Länkar till resultat från lopp, träning och kval (i pdf): (kommer att läggas till när de är tillgängliga)

RÄTTNINGSRAP….Nyheter & Länkar

Austin Cindric får sin första seger i NASCAR Xfinity Series i duell på The Glen: Möjligheten knackade på för Austin Cindric efter att ett mekaniskt fel slog ut Kyle Busch från lördagens Zippo 200 på Watkins Glen International. Och efter att Cindric och vägbanans ess AJ Allmendinger bytte slag under de två sista varven av NASCAR Xfinity Series-loppet gick Cindric – på fräschare däck – ut som segrare för första gången i sin karriär. Efter inspektionen efter loppet diskvalificerades Allmendingers Kaulig Racing Chevrolet nr 10 på grund av en överträdelse av bakre höjd, vilket gjorde att Allmendinger hamnade på sista plats. Men fansen lämnade banan med minnet av en intensiv kamp under de sista varven.(8-3-2019)

#22-Austin Cindric vann Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-loppet på Watkins Glen International. Segern är hans första seger i XFINITY-karriären.
#20-Bell slutade tvåa, följt av , #7-Allgaier, #12-Blaney, #2-Reddick, #98-Briscoe, #00-Custer, #1-Annett, #9-Gragson och #8-Preece.
#10-Allmendinger slutade ursprungligen tvåa, men diskvalificerades på grund av brott mot körhöjden. Han flyttades till sista plats (37:e).
Polvinnaren #18-Busch, ledde 22 varv tidigt, men bröt en kontrollarm före slutet av etapp 2 och slutade på 32:a plats.
Ettan vann #18-Busch.
Ettan vann #10-Allmendinger.
Det var 9 ledarbyten mellan 6 förare och 7 varningar för 16 varv med gula flaggor.
Medelhastigheten i loppet var: 88.611mph.

Race Fast Facts – Watkins Glen International
Austin Cindric vann den 25:e årliga Zippo 200 på The Glen, hans första seger på 54 Xfinity Series-race.
Det här är hans första seger och hans 14:e topp-10-placering 2019.
Det här är hans första seger och hans första topp-10-placering på två lopp på Watkins Glen International.
Christopher Bell (trea) placerade sig på sin andra topp-10-placering på två lopp på Watkins Glen International.
Chase Briscoe (sjua) var den högst placerade rookien.
Tyler Reddick leder poängligan med 32 poäng före Christopher Bell.
(NASCAR Integrated Sports Marketing)(8-3-2019)

KVALIFICerande information, träningshastighet och anmälningar

#18-Kyle Busch vann Busch pole för Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-loppet på Watkins Glen International med en hastighet på 124,054 för sin första pole för 2019, den första på Watkins Glen och den 66:e i sin XFINITY-karriär.
#22-Cindric startar som tvåa följt av #12-Blaney, #20-Bell, #2-Reddick, #98-Briscoe, #10-Allmendinger, #8-Preece, #7-Allgaier och #19-Jones.
Förare som missar loppet: ingen då 37 var anmälda till 38 platser.
Se kvalresultat på sidan Kvalifikationsresultat (pdf) och den kompletta startuppställningen på sidan Starting Lineup (pdf).(8-3-2019)

Watkins Glen International – Snabba fakta om kvalet:
Kyle Busch(i) vann Pole Award för 25th Annual Zippo 200 på The Glen med ett varv på 71,098 sekunder, 124,054 mph.
Det här är hans 66:e pole på 350 NASCAR Xfinity Series-tävlingar.
Det här är hans första pole och femte start bland de 10 bästa under 2019.
Det här är hans första pole på 11 lopp på Watkins Glen International.
Austin Cindric (tvåa) gjorde sin 16:e topp-10-start 2019 och sin första på två lopp på Watkins Glen International.
Ryan Blaney(i) (trea) gjorde sin första topp-10-start på Watkins Glen International. Det är hans första i ett lopp den här säsongen.
Chase Briscoe (sexa) var den snabbaste rookien i kvalet.
(NASCAR-statistik)(8-3-2019)

Happy Hour-träningen (sista träningen) inför Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-loppet på Watkins Glen International är över, efter 80 schemalagda minuter, de fem bästa, långsammaste och anteckningar:
#18-Busch 121.862
#11-Haley 121.374
#22-Cindric 121.280
#10-Allmendinger 121.027
#12-Blaney 120.752
Slowest: #35-Gase 114.475 & #13-Finchum 110.701mph.
Mesta varv körda: #22-Cindric & #98-Briscoe, 33 varv.
Bästa 10 varv i följd (av 3 förare): #22-Cindric, 120.340mph.
Se de snabbaste hastigheterna, bästa genomsnittet på 10 varv i rad, körda varv på sidan Happy Hour Practice speeds (pdf).(8-2-2019)

Första träningen inför Zippo 200 NASCAR XFINITY Series-loppet på Watkins Glen International är över, efter 50 schemalagda minuter, topp fem, långsammaste och anteckningar:
Mesta varv körda: #98-Briscoe, 21
Bästa 10 varv i följd (av 0 förare): Inga förare körde 10 varv i rad: #(8-2-2019)

Anmälningslista för Zippo 200 NASCAR XFINITY Series loppet på Watkins Glen International är publicerad, 37 team/förare är listade.
Med tanke på att 37 bilar är anmälda kommer alla förare att delta i loppet.
Se hela anmälningslistan på anmälningslistan (pdf)